Srebrenica Soykırımından Kurtuldu, Joe Biden’in Seçim ekibinde önemli görevi yürüttü.

ABD seçimlerinde azınlıkların oyları belirleyici oldu.

Srebrenica Soykırımından Kurtuldu, Joe Biden’in Seçim ekibinde önemli görevi yürüttü.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Srebrenica Soykırımından Kurtuldu, Joe Biden’in Seçim ekibinde önemli görevi yürüttü.

Srebrenica “Potocari’den bir kamyonla çıkmayı başardım, mülteciydim ve şimdi Amerikan başkanına yardım ediyorum. Inanılmaz. ” Joe Biden’ın Seçim Ekibi üyesi Boşnak Elvir Klempić, anlattı.

“Potocari’den annem ve büyükannemle birlikte bir kamyonla çıktık. 1995’te dört yaşındaydım. Babam ormanı geçti. Onu Tuzla’da bekliyorduk ve daha sonra mülteci olarak Banovići’de yaşadık”, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim karargahındaki en önemli elli kişiden biri olan Vlasenica’dan Elvir Klempić, anlattı.

Joe Biden’ın seçim karargahında tüm ABD eyaletlerindeki tüm etnik gruplardan sorumlu olan Boşnak Elvir Klempiç, ABD seçimlerinde Polonyalılar ve Boşnaklar önemli belirleyici oldu. Klempiç Srebrenica’dan sağ kurtuldu, bir mülteciydi ve bugün Amerikan cumhurbaşkanlarının kampanyalarında şimdiye kadarki en yüksek görevde bulunan Boşnak oldu.

Elvir Kempiç; “Sanırım ABD başkanlığı kampanyasına bu düzeyde katılan ilk Boşnak benim. 50 Amerikan eyaletinin tamamında etnik gruplarla ilişkilerden sorumluydum. Balkanlar, Orta Doğu, Afrika ve tüm Avrupa’dan 17-18 civarında etnik grup. Ben bunun sorumlusuydum. Benim görevim tüm bu etnik grupları toplamaktı “, diye belirtti.

“Polonyalılar ve Boşnaklar önemli belirleyici oldu. Pennsylvania, Goergia, Wisconsin, Michigan. Öncelikle Boşnaklar bu seçimde ilk defa tarafını belirterek sandık başına gitti. Yani, daha önce görülmemiş ve özellikle Pennsylvania ve Georgia’da alınmasında Boşnak ve Polak kökenlilerin oyları belirleyici oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde 11,5 milyon Polonyalı var. Çok güçlü bir etnik topluluğu oluşturuyorlar.

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın