Rumelilerde Stratejik Akıl Yok

Bencillik ve cahillikten uyanın.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Rumelilerde Stratejik Akıl Yok

İstanbul’da sivil toplum örgütlerini yıllardır partilerin arka bahçesi yapan Rumelilerde Stratejik Akıl yok.

Tüm partiler Balkan kökenlileri liste dışında bıraktı. Tek seçilebilecek aday TİP genel başkanı Boşnak kökenli Erkan Baş. Üstüne BBP’li Desticinin hakaretleri gelince, tek çıkış yolu tüm Rumeli sivil toplum kuruluşlarının toplanıp seçimlerde TİP ve Erkan Baş’ı destekliyoruz açıklaması yapması.

Fakat bu açıklamayı yapmaya korkuyorlar. Korkunun iki sebebi var. Birincisi Balkan toplumunu değil, destekledikleri partiyi düşünüyorlar. İkincisi TİP Yeşil Sol Parti ile koalisyonda diye bölücü damgası yemekten korkuyorlar.

Stratejik akıl olmayınca böyle oluyor. Hasbel kader parayı bulmuş cahil tiplerin yönetici olduğu yerde stratejik akıl ne gezer.

Halbuki Erkan Baş’a destek açıklayıp İstanbul’da TİP oyları %7 10 bandına çıksa ne olacak?
Birincisi çok çalışmasına rağmen içindeki Balkan kökenlileri aday göstermeyen AKP, CHP, İYİP gibi partiler bir dahaki seçimde Balkan adaylarına öncelik verecek, partilerinde daha etkin olacaklar. İkincisi, TİP zaten iktidara gelemez ama TBMM’de işiniz düşerse destek isteyeceğiniz bir milletvekiliniz olur fena mı?

Son olarak çomarlar bölücü yaftasını yapıştırır diye korkmayın. Habur rezaletini yaşatanlar, Gaffar Okkan’ın katillerini serbest bırakanlar ve onlar ile ittifak yapanlar, listelerinde tek Balkanlı aday göstermeyenlerin sizi Erkan Baş’ı destekliyorsunuz diye suçlamaya hakkı yok.

Aklınızı kullanın, strateji geliştirin. Şimdi gücünüzü göstermek için Erkan Baş ve TİP’i destekleyin. Zaten parlamenter sisteme dönülürse 2 yıl sonra yine seçim var. O seçim içinde mensup olduğunuz partide daha güçlü olacaksınız.

Durum budur,

Arnavut Haber kurulduğu günden beri hemşeri dayanışmasını desteklemektedir. Erkan Baş ve partisine açık desteğimizi duyurduk.

İstanbul’da bulunan tüm Balkan sivil toplum örgütlerine sesleniyorum. Bir ortak basın açıklaması yapın ve Erkan Baş’a tam desteğinizi açıklayın.

Kendiniz içinde toplum içinde en hayırlısı budur. Balkan toplumunun temsilcisi iseniz stratejik akılın dediği yol budur.

Tarihe geçmek istiyorsanız, gençliğin sesini duyuyorsanız. Balkan toplumunun yanında durun.

Hasip Gültaş

ARNAVUTHABER

Hasip Gültaş (hasipgultas@gmail.com)

İlk yorumu siz yazın