Bozguncular

Bu toplum realitede var ise bireysel emek ile kurulmuş bu yayın organlarına sahip çıkacaktır.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Merhaba,

ArnavutHaber.Com ve ArnavuTTv.Com’un kuruluş aşaması büyük ölçüde benim çabalarım ile ortaya çıktı. Kurduktan sonra her ikisini de tüm Arnavutlara adadım. Kimsenin yazdığına karışmadım. Sansür etmedim. Yazma demedim. Kovmadım. Gönderilen her yazıyı arkadaşlarla aynen yayınladık. Destek veren arkadaşlarla birlikte gönüllü bireysel çabalar ile çalıştık.
Lafa gelince Türkiye’de on milyon Arnavut var diye başlanan ülkede tek Arnavut Haber sitesi yoktu. Tv vs kurmayı kimse zaten hayal bile etmiyordu. Bunlar için çaba sarf etmeyenler. Arnavut toplumuna bir şey veremeyen, bir proje üretemeyenler kapalı facebook gruplarında dedikodu gibi sohbet etmekten başka icraatı olmayanlar, kendini Arnavutların ileri geleni sananlar Arnavut Haber’in başarısız olması için bugünlerde can atıyor.
Bu nasıl bir ruh halidir.
Ortada bir platform var. Burada köşe yazmaz, haber yapmaz, destek olmaz, paylaşım yapmaz ve kapanmasını istersiniz.
Sonra Arnavutçu olduğunuzu idda edip goy goy yaparsınız.
Ben yola çıkardığım gemiyi siz değerli okuyucunların desteği ile rotasında tutmaya çalışıyorum.
-Balkan whatsap grubunda Arnavutların sesi olduğum ve Arnavutlar hakkında yapılan karalamalara cevap verdiğim için atıldım.
-Dernek derebeylerine makedonyadaki durumun ciddiyetini anlattım, demokratik tepki vermelerini istedim. Hakaret ve tehdit aldım.
-Toplumun manevi değerlerine saygı göstermek gerek dedim. Yobaz, Osmanlıcı ilan edildim.
-Balkanlarda Arnavut, Türk, Boşnak, Pomak kesim ortak hareket etmeli dedim. Slav ordodoks ittifakının ekmeğine yağ sürenlerin hışmına uğradım.
Halbuki bir liberal olarak ülkenin kutuplu halinin sebeplerini çok iyi analiz etmiş olduğum için. Bunun Arnavut ve Balkan toplumun da olmaması için çaba göstermeye çalışıyorum. Balkanlar’da Arnavut, Türk, Boşnak ve Pomak kesimlerin ortak beka için dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyorum. Dini, etnik ve kültürel değerlere saygıyı, farklı olana saygıyı önemsiyorum.
Tek tipçi, farklı olanı dışlayan zihniyete karşıyım. Birlik herkesi tek tip yaparak olmaz. Zaten zorla herkesi aynı şekle sokamazsınız. Birlik farklı olana saygı ve dayanışma ile olur.
Adalet, eşitlik, özgürlük, demokrasi.
Ben bu değerleri savunuyorum. Bunlara bağlı olursak toplum olarak huzurlu yaşarız.
Gerisi fasa fisodur.
Arnavut Haber bu yolda devam edecek. Bana destek olunduğu ve ben onu taşıyabildiğim kadar. 2008 de Arnavut stk ve oluşumlardan ayrıldım. Yaklaşık 10 yıl uzak kaldım. Bu sürede katedilen mesafe ortada. Arnavutlara hitap eden gazete, dergi, tv, haber sitesi bugüne kadar olmadıysa. Ortada sadece fedakar bireysel çalışmalar ile kurulan  ArnavutCom, Arnavutların Sesi Radyosu varsa, Arnavut Haber kurulduysa bunlar sadece bireysel fedakar Arnavutların başarısıdır. Facebook gruplarında emek verenlerin dedikodusunu yapanların, stk başkanı ünvanı ile gezenlerin somut bir başarı yada projesi yoktur. Aralarında birlik de yoktur. Biri diğerini kötüler. Dernekler arası çekişme, birbirini kıskanma ve sidik yarışı yapıyorlar. Ortak proje, kişisel ikbal yerine toplumsal faydaya yönelik çalışma yok maalesef. Arnavut Haber’in yazdığı ve köşe yazılarımda benim değindiğim konu ve sorunlar için bugüne kadar hangi stk yada yöneticisi tek kelime etti. Türkiye’deki Arnavutların sorunları, çifte vatandaşlık talepleri, kültürel asimilasyonları vs konularda bir derneğin çalışması var mı?
Bunlara diyeceğim tek şey; 
Destek olmayın ağalar, beyler, facebook gruplarında dedikodu yafta ile olan çalışmaları taşlayıp yok edin. Bunlara uyup olan medya platformalarına destek vermeyenler, sizde; yahu stk ve ileri gelenler olarak ne yaptınız ne eser kazandırdınız diye sormayı akıl etmeyin? Onların gazına gelmeye devam edin.
Ama şunu iyi bilin, yok etmek istediğiniz şahısların mülkü değildir.
O lafa gelince on milyon Arnavut diye başladığınız toplumun Türkiye’deki sesidir.
Bu toplum realitede var ise bireysel emek ile kurulmuş bu yayın organlarına sahip çıkacaktır.

Hasip Gültaş (hasipgultas@gmail.com)

İlk yorumu siz yazın