Kosova ne yapsın?

Kosova’yı kimse suçlayamaz.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova ne yapsın?

Rusya Sırbistana 10 milyar usd silah vermiş. Karadağ’da, Bosna’da ve Kosova’nın kuzeyinde her gün bir faşist çetnik olayı yaşanıyor. Türkiye Sırbistan ile Rusya’nın telkiniyle yakınlaştı. Suriye ve Libya’da Rusya’nın Türkiye yanlısı gruplara yaptıkları ortada. Şimdi bu Rusya’mı Kosova ve Bosna’da masumların kanının tekrar akmayacağının garantörü olacak.

Eğri oturalım doğru konuşalım. ABD müdahale kararı almasaydı Kosova hala sırp işgali altında olacaktı. Müdahale geç olsaydı Bosna’da ki gibi 250 bin şehit verirdik. Dünya’da kutuplaşma artarken Kosova ve Arnavutların onları Sırp tehtidinden koruyacak müttefiklere ihtitacı var. Bu sebeple ABD ile olan güçlü ilişkilerin yanında, İsrail’in Kosova Cumhuriyetini tanıması ve diplomatik ilişkilerin kurulması önemlidir.

Filistin bahanesini kimse savunmasın. Arnavutlar Mekke, Medine, Yemen, Mısır, Irak ve Filistin cephesinde Osmanlı bayrağı altında kutsal topraklar için şehit olurken, Araplar İnglizlerle beraberdi. Bugün İslam ülkelerinin yarısı Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak tanımamıştır. Arapların aralarındaki bölünme ve çatışmalar ortadadır. Kosova Cumhuriyeti’nin bu şartlar altında kendi geleceğini ve bekasını düşünmesi en doğal olaydır.
Rroft Shqipëria Etnike
Hasip Gültaş

Hasip Gültaş (hasipgultas@gmail.com)

İlk yorumu siz yazın