Rusya Azerbaycan Ordusunu Durdurdu,

Rusya ve Sırbistan tehdidi karşısında Kosova’nın durumu.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Bunun ışığında Kosova’nın geleceği.

Dün Rusya Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları 9 saat toplantı yaptı. Rusya baskıyla Azerbaycan ordusunu durdurup, Azerbaycan’ın kendi toprağını kurtarmasını engelledi. Ateşkes ilan ettirdi ve müzakere ile sorunun çözüleceğini Lavrov açıkladı. Yani 30 yıllık müzakere hikayesine devam.

Rusya bir ülkeye kendi toprağını kurtarmasına izin vermiyorsa, ABD desteği olmayan Kosova’nın bağımsız kalma şansı var mı?
Sırbistan ordusu son 5 yılda Rusya’nın 10 milyar dolarlık silah desteğini aldı.

İşte gerçekler kabak gibi ortadayken, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Rubasam adlı tabela kurumu ve bunlara bağlı dernekler, Kosova’nın ABD’ye olan ihtiyacını görmeden, Whashington’da Trump’ın imzalattığı anlaşmayı kınadı.

Eeeee 30 yıldan beri kendilerine siyasi ikbal için Balkan toplumunu domine etmeye çalışan dinazorlardaki vizyon, strateji ve akıl bu kadar işte.

Bu dinazorlara son sorum, geçen hafta Kosova’nın Kuzeyinde sırpların yaşadığı alanda dağa dev Haç dikti sırplar, balkan genelinde dağlara dikilen bu radikal dini simgeler ve bu yolla Arnavut ve Boşnaklara yaşadığınız topraklar bizim piskolojik baskısını yapanları KINADINIZ mı?

Pardon, sizin sadece Arnavutlara sopa gösterme görevlisi olduğunuzu unuttum bir ara, sizin göreviniz dikilen haçları, sırp faşizmini Kınamak değil çetnik selamı veren kişiye RUMelinin Enleri ödülünü vermektir.

Bu sebeple bu tabela stkları, biz Türkiye Arnavutlarını temsil edemez. Bunlar bizim için yok hükmündedir.

Hasip Gültaş

Hasip Gültaş (hasipgultas@gmail.com)

İlk yorumu siz yazın