Türkiye’de bir avuç Arnavut var.

Birlik olmayan bir toplumun esamesi okunmuyor.

Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Türkiye’de bir avuç Arnavut var.

21 28 Kasım Haftası Arnavutluk’ta diaspora zirvesi ve bağımsızlık kutlamaları vardı. Müthiş etkinlikler, toplantılar düzenlendi. Tüm dünyadan Arnavutlar buluştu. Türkiye’den ise sadece Bora Zukali bu etkinliklere katıldı.

Halbuki 2 ay öncesinden diaspora zirvesi duyuruları yapıldı. Türkiye’de siyaset için 50 takla atan, yıllardır dernek derebeyliği yapan kişilerden kimse kayıt yaptırıp bu etkinliklere katılmadı. Albanian Roots tarafından müthiş bir geçit töreni organize edildi. Kortejde tüm dünyadan geldikleri şehir isimlerini taşıyan pankartlar ile Arnavutlar yürüdü. Fakat Türkiye İstanbul Bursa İzmir ve diğer şehirlerden kimse yoktu.

⬆️ Video; Albanian Roots Kortej Yürüyüşü

Arnavutluk’ta 4 yıl önce deprem oldu Türkiye Arnavutları değrem yaralarını saran ata topraklarına bırakın bir konut bir çeşme bile yapmadı. Sonra birileri çıkar Arnavutluk vatandaşlığı Kosova vatandaşlığı Makedonya vatandaşlığı istiyoruz  diye tepinir. Ne ektik ki ne biçmek istiyoruz?

Maalesef acı gerçek Türkiye’de Arnavut toplumu yoktur, Arnavut olduğunu iddia eden varoş eğlencelerde Arnavut bayrağı ile kasılan tipler vardır. Türkiye’de milyonlarca Arnavut olsaydı geçen hafta tüm dünyadan Arnavutların buluştuğu yerde kültürü etkinlikleri aydınları ile onlar da var olurlardı. Alttaki videoda görüyormusunuz onları? Görmüyorsanız demek ki yoklar.

Teşekkürler Bora Zukali  Türkiye’deki bir avuç aydın ve bilinçli arnavutları her platformda saygı ile temsil ediyorsun. Teşekkürler Bora Zukali diaspora zirvesinde olmayan Türkiye Arnavutlarını pek çok televizyon kanalında diaspora toplantılarında etkinliklerde ve cumhurbaşkanlığı sarayı’ndaki kutlamada layıkıyla temsil ettin. Sen görevini hep layığıyla yerine getirdin. Ben senden razıyım.

Seni kıskanıp sana hakaret eden dinazorlar, Arnavutları varoşlara mahkum eden, dedikodu, çekememezlik, kıskançlık, arkadan dolap çevirme ile Türkiye Arnavutlarını bitme noktasına getirenler acaba bir zerre utanıyor mu?

Hasip GÜLTAŞ
Arnavut Haber
#ARNAVUTHABER

Hasip Gültaş (hasipgultas@gmail.com)

İlk yorumu siz yazın