HER TOPLUM LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR

Türkiye Arnavutları mazide tatlı bir anı olarak kalmış.

Yazar : Tarih : Okunma : 2 Yorum


HER TOPLUM LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİR
Türkiye Arnavutları için bu söz tam yerine oturmuş. Asimile olmuş, dilini unutmuş, haritada dedesinin geldiği yerin nerede olduğuna bile bakmamış bir toplumuz. Entelektüel birikimi olanlar da ise toplum için çalışma duygusu yok. Toplum genelinde onlara ufuk açacak siyasetçi, yönetici çıkarma becerisi yok. Tv, gazete, medya, tiyatro vs yok. Olan düğün eğlence sektörü için birkaç müzisyen ve kendi reklam, ikbali için stk yöneten köşebaşını tutmuş dinazor tipler.
Arnavut toplumunun hali ortada. Bu dağınık ve perişan halin sorumlusu kendini duayen vs diye yutturan, toplumun üzerinde 40 yıldır kendine derebeylik kuranların eseridir.

 • Müfredatta olmasına rağmen tek okulda Arnavutça eğitim yok.
 • Bakan, Milletvekili, Belediye başkanı, meclis üyemiz yok.
 • %95 Arnavutça bilmiyor.
 • Arnavut mahalleri varoş olmuş, gençlik uyuşturucu batağında. Yoz rumeli kültürü dayatılan toplum adeta romanların yaşam seviyesine düşürüldü.
 • Balkanlarda olan gelişmeleri Arnavutların, Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan ile yaşadıkları sorunlar ve yaptıkları mücadeleleri bilen yok.
 • Tedaviye gelen ağır hastalardan Tercüman ücreti koparmaya çalışanlar var.
 • Çetnik selamı veren İvana Sert’e Rumeli Balkan Federasyonu ödül verir, üye ve davetli Arnavut stklar gidip alkışlar.
 • İstanbul Kültür Merkezinin maaşlı çalışanı hep kendi reklamını yapar.
 • Çakma cv ve büyükelçi torpili ile birisi Türkiye diaspora temsilcisi olur.
 • Türkiye’nin kutuplu ve ekonomisi bozuk hali yüzünden Avrupaya kapak atmak isteyenler vatandaşlık peşinde.

Görünen manzara bu. Şimdi bu duruma, dilini koruyan, Balkanlarda Arnavut kardeşlerinin sorunlarına duyarlı, Geldiği yerin pasaportunu isteyen, toplumun birlik beraberlik içinde olup, kültür, sanat, edebiyatta ilerlemesini isteyenler bir avuç azınlık olarak ne yapsın? Ne yapabilir?
Bu manzara ve durumda. Vatansever duygularla bu toplum için kim çalışır?
Toplum bilinçiz olunca; asalak, çıkarcı, menfaatçilere yol açılır. Onların derebeylik keyfi yaptığı yerde, lafta 10 milyon Arnavut var diye nutuk atılan ülkede melesef ARNAVUT’un esamesi okunmaz.
Hasip Gültaş

ARNAVUTHABER #diasporashqiptare

EDO SHOQRIA ISSHT Manaxhohet si e këqija
ky premtim për Turqinë në vend të plotë të ulur shqiptarëve. Ne jemi një shoqëri që është asimiluar, ka harruar gjuhën e saj, madje nuk kemi parë se nga erdhi gjyshi në hartë. Ata me prejardhje intelektuale nuk kanë ndjenjën e punës për shoqërinë. Nuk ka aftësi për të bërë politikanë dhe menaxherë që do t’i hapin ata në horizont. Asnjë TV, gazetë, media, teatër etj. Disa muzikantë për industrinë e argëtimit të dasmave dhe llojet e dinosaurëve që kanë mbajtur gurthemelin e reklamimit të tyre, i cili menaxhon OJQ-në për fat të mirë.
Gjendja e shoqërisë shqiptare është e qartë. Kjo është puna e atyre që e kanë kapluar veten mbi 40 vjet të shoqërisë, të cilët e kanë gëlltitur veten si veteran.

 • Edhe pse nuk është në kurrikulë, nuk ka arsimim shqip në një shkollë.
 • Ne nuk kemi ministra, deputetë, kryetarë bashkie ose këshilltarë.
 • 95% nuk ​​flet shqip.
 • Lagjet shqiptare janë periferike, këneta rinore e drogës. Shoqëria e imponuar në kulturën korruptive të thashethemeve u ul në nivelin e romaneve.
 • Askush nuk i di zhvillimet në Ballkan dhe luftën e shqiptarëve me Greqinë, Maqedoninë dhe Serbinë.
 • Ka nga ata që përpiqen të thyejnë tarifën e Interpretuesit nga pacientët e rëndë që vijnë për mjekim.
 • Federata Ballkanike e Rumelisë i jep një çmim Ivana Sert, e cila i dha përshëndetjen çetnikut, OJQ-të shqiptare të ftuara dhe duartrokitjet.
 • Punonjësi me rroga të Qendrës Kulturore reklamon gjithmonë.
 • Ngulje dikush me CV-ve dhe ambasador në Turqi do të silur përfaqësues të diasporës.
 • pol Ekonomia e Turqisë dhe qytetaria evropiane në ndjekje të atyre që duan të mbuluar për shkak të shtetit të korruptuar.
  Kjo është pamja. Shouldfarë duhet të bëjnë një pjesë e vogël e minoriteteve?
  Ky peizazh dhe gjendje. Kush punon për këtë komunitet me ndjenja patriotike?
  Kur shoqëria bëhet vetëdija juaj; parazitizmi, shfrytëzuesit, përfituesit. Aty ku shijojnë zotërinjtë feudalë, për fat të keq nuk lexohet në vendin ku ka 10 milion shqiptarë.
  Hasip Gültaş
  #ARNAVUTHABER #diasporashqiptare
Hasip Gültaş (hasipgultas@gmail.com)

Yorumlar 2

 1. Aydın yılnaz diyorki:

  Dogru demiş.Güzel özetlemişsin makalende.Evet Türkiyede arnavutlar kimliklerine ragmen derin bir güç tarafindan izole edilnekte

 2. Oguz diyorki:

  Edhe pse eshte ne kurrikule asnje nuk e con femijen qe ta marri edukimin ne gjuhen shqipe!!
  Persa i perket temes se pacientece shqiptar,ka perkthyes ne cdo spital privat me rroga qesherake 350-450 euro njerezit nuk dine te vleresojne puntoret shqiptar te cilet punojne per ata,une kam qene njeri prej atyre ama harram ti kene mundjet e mia!! Pa siguracion shendetesor,pa nje rroge taman e premtuar,uzun lafin kisasi hastalarin hatasi buyuk o sektorde arnavutca bilen iki pasaportlu turk-arnavut vatandasi olarak calismam,cunku kiymetimiz yok kusura bakmayin ama milliyetcilikte bir yere kadar,arnavutlarda uckagitci olmuslar.