Zukali, Vatandaşlık Yasası için Açıklamada Bulundu.

Ulusun Elçisi Bora Zukali, hazırlanan vatandaşlık yasası ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Zukali, Vatandaşlık Yasası için Açıklamada Bulundu.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

HAZIRLANAN YENİ ARNAVUTLUK VATANDAŞLIĞI KANUNU HAKKINDA GELİŞMELER
Ulusun Elçisi, Vatra İstanbul Arnavut Derneği Başkanı sayın Bora Zukali hazırlanan Arnavutluk vatandaşlık kanunu ile ilgili Arnavut Haber’e açıklamada bulundu.
Sayın Zukali, “Pasaport için hazırlanan yasa tasarısı onaylanma aşamasında. Bu süreç en hızlı şekilde ilerleyecek ve bu pasaportu almak için yasadaki gerekli şartları taşıyan herkese verilecek. Süreç Türkiyedeki Arnavutlar için sabır ve detaylı bir hazırlık gerektiriyor. Bu süreçte dolaylı yollardan gelebilecek aracılar vasıtasıyla tekliflere ve taahhütlere kimsenin inanmaması ve para kaptırmaması için azami önem ve dikkat göstermeleri rica olunur. Süreç için önümüzdeki günlerde detaylı bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.” dedi.
Sayın Zukali açıklamasın devamında; “Türkiye Arnavut stk ve toplumun bir araya gelmesi, güçlü diaspora yapısı oluşturması gerekiyor. Türkiye’de Rumeli stk ve federasyonları Arnavutluk ve Kosova devleti ile yakın ilişki kurmuyor. Doğal olarakta Arnavutluk ve Kosova iktidarları karşılarında muhatap olarak güçlü bir stk yapısı görmüyor, toplumun talepleri yeterli seviyede seslendirilemiyor. Biz Vatra İstanbul Derneği olarak Arnavutluk hükümetinin her kademesine Türkiye Arnavut toplumunun beklentilerini iletiyoruz, fakat Türkiye Arnavut toplumuda birlik ve beraberlik sergileyerek Arnavut stkları güçlendirmeli. Ne kadar birlik olursak o kadar sorunların üstesinden gelebiliriz.” dedi.

#ARNAVUTHABER #diasporashqiptare

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın