Pacolli, Geniş Tabanlı Koalisyonda Israrlı

Arnavut siyasi partilerini yer aldığı geniş tabanlı hükümet kurmak gerekiyor.

Pacolli, Geniş Tabanlı Koalisyonda Israrlı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Pacolli, Geniş Tabanlı Koalisyonda Israrlı

Yeni Kosova İttifakı Başkanı (AKR), Behgjet Pacolli, mevcut siyasi çıkmazı önlemek için tüm Arnavutları tarafları temisil eden geniş tabanlı koalisyon kurulması fikrini yineledi. .

Cuma günü yayınlanan yazılı açıklamada Pacolli; siyasi partiler ile AB’ye vize serbestliği,  Karadağ ile sınır çizimi ve yeni seçim yasası üzerinde bir araya gelip ortak anlaşmalarının gerektiğini, söyledi. Ayrıca Sırbistan (süreler, yeni görüşmeler, teklifler uluslararası danışman grubu) ile diyalog sorunu, ayrımcılık ve diğer sorunlarıda eklerseniz tüm Arnavut siyasi partilerini yer aldığı geniş tabanlı hükümet kurmak gerekiyor. diye belirtti.

Pacolli’nin partisi LDK ve Alternativa  koalisyonun parçasıdır ve yeni seçimlerde sadece dört sandalye kazandı. Geniş tabanlı koalisyon fikrini taraf değiştirmeye ve PDK-AAK-Nisma (PAN) koalisyonun kuracağı yeni hükümeti desteklemek  için bir gerekçe olarak kullandığı analistler tarafından belirtiliyor.

Kosova Meclisi başkanının seçilmesi amacıyla 24 Ağustos yeni kurucu oturum düzenlenecek. Kosova Anayasasına göre yalnızca seçimin galibi PAN Meclis adayı gösterme hakkına sahip. Ancak diğer partiler PAN adayı Kadri Veseli’ye  oy vermeyi reddediyor.

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın