Kurti’den siyasi krizin çözümü için öneri.

Kurti; PAN meclis başkan adayı önermezse başka aday çıkaracağız.

Kurti’den siyasi krizin çözümü için öneri.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kurti’den siyasi krizin çözümü için öneri.

Vetevendosje’nin  Başbakan adayı Albin Kurti Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, Kosova’daki mevcut siyasi çıkmazın nasıl aşılabileceği konusundaki önerilerini belirtti.

Vetevendosje Milletvekili, 24 Ağustos’ta yapılması öngörülen kurucu Meclis oturumundan önce milletvekilleri, meclis başkanlığı için ortak bir aday seçmek üzere lobi yapıyor. Kurt’i, PDK-AAK-Nisma (PAN) koalisyonunun milletvekilleri Perşembe günkü toplantıyı boykot ettikleri veya meclis başkanı adayını göstermeyi reddettiği takdirde, Meclisteki diğer siyasi oluşumları temsil eden milletvekilleri ile birlikte bir aday önereceklerini ve o adaya oy vereceklerini söyledi.

Kosova Anayasası’nın bir yorumuna göre, Haziran seçimlerinde kazanan PAN meclis başkanı adayı göstermek ve en çok oy vekil çıkaran koalisyon olarak başbakanlık adayını çıkarma hakkına sahiptir. Fakat PAN milletvekilleri kurucu oturumun yapılıp adayların oylanmasına geçilmesini defalarca oturumları boykot ederek engel oluyor. Vetevendosje’de, PAN’ı Meclis’te çoğunluğa sahip olmadığına dikkat çekerek kurumların oluşmasını engellediğinden dolayı uyarıyor.

www.arnavuthaber.com / Kosova servisi

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın