Kosova Hükümeti İnterpol’e Üyelik için Başvuru Kararı Aldı.

Kabul oylaması eylül ayında İnterpo genel kurulunda.

Kosova Hükümeti İnterpol’e Üyelik için Başvuru Kararı Aldı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova Hükümeti İnterpol’e Üyelik için Başvuru Kararı Aldı.

Kosova Hükümeti Çarşamba günü Kosova’nın İnterpol üyeliği için başvuru kararını üyelik onayladı. Kosova’nın üyelik başvurusunun Eylül ayında İnterpol genel kurulunda oylanması bekleniyor.

Kosova İçişleri bakan yardımcısı, Behar Selimi, önemli uluslararası polis örgütü olan İnterpol’e Kosova’nın üyelik girişimi, Kosova’nın diğer ülkeler ile işbirliğini hızlandırmaya yardımcı olur. Suçların önlenmesi ve çeşitli suçlarla mücadelede yardımcı olur diye belirtti. Kosova Dışişleri bakanı Enver Hoxhaj, Kosova INTERPOL üyesi ülkelerin desteğini almak ve Eylül’de yapılacak Interpol Genel Kurul toplantısında bu organizasyonun tam teşekküllü üyesi olmak için tüm tedbirleri aldıklarını  söyledi. Hoxhaj; “Hükümet olarak INTERPOL üyelerinin desteğini almak için tüm gerekli önlemleri aldık. Kosova İnterpol katılmak için 190 üyeden 110’nun oyuna ihtiyacı var. Biz bu oyu alacak desteği sağladık.” dedi.

Kosova’nın  INTERPOL üyesi olması için o destek  görüşmelerinine devam etmek ve  New York’ta BM Misyonu  ülkelerinin daimi temsilcileri bir araya gelmek için Kosova İçişleri Bakanı Skender Hyseni, ABD gitti.
www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi
Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın