Seçim sonrası Kosova Meclisi açıldı.

Meclisin ilk gününde tartışma ve anlaşmazlıklar yaşandı.

Seçim sonrası Kosova Meclisi açıldı.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Seçim sonrası Kosova Meclisi açıldı.

Yeni Kosova parlamentosu 11 Haziran erken seçimlerinden bu yana ilk kez bugün toplandı. Seçilen milletvekillerinin yoklaması yapıldı.  Meclis işleyişi konularıyla ilgili tüm siyasi partiler temsilcilerinden oluşan komisyonun kurulmasının ardından çalışmalarına devam edildi. Meclis gündeminde ikinci konu olarak  milletvekilleri yemin etti.

Meclisin oluşum toplantısına başkanlık yapan en yaşlı milletvekili Adem Mikulovci seçimlerin galibi olan PAN koalisyonundan  Meclis başkanı adayını açıklamasını istedi. PDK grubu adına kürsüye çıkan Enver Hoxhaj 2 saat süre istedi. Bunun üzerine konuyu oylamaya götüren meclis başkanı 60-60 oylamadan sonuç elde etti. Eşitlik çıkınca ne yapacağını bilmeyen meclis başkanı Mikullovci meclis toplantısına son verdi. Bu durum aramı verildi. oturum mu sona erdirildi çelişkisi yaşattı. PAN koalisyonu milletvekileri tepki gösterdi. Bu durumdan parti sözcüleri birbirini suçladı.

Saat 15.00 devam eden oturuma bu sefer PAN koalisyonu vekilleri katılmadı. Enver Hoxhaj Meclis Başkanı Mikulovci’nin oturumu sona erdirmesini kabul etmediklerini belirtip oturuma katılmayacağız dedi.  Vetëvendosje Milletvekili Glauk Konjufca ve  LAA Milletv ekili Avdullah Hoti’nin kısa açıklamalarından sonra, Meclis Başkanı Adem Mikullovci oturumun Cuma saat 10.00’da devam edeceğini belirtip toplantıyı sona erdirdi.

Meclisin ilk gününde çıkan anlaşmazlık ve Meclis başkanlığı için Vetevendosje’nin Kadri Veseli’ye oy vermeyeceğini açıklaması. Yeni dönemde Kosova Meclisinde çalışmaların zorlu olacağını, Hükümet kurulmasının ise dahada zor olacağını gösteriyor.

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

 

https://www.facebook.com/zeriamerikes/videos/10155506267344536/

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın