ABD Kongresi İstihbarat Komitesi Başkanı Devin Nunes Thaçi’yi ziyaret etti.

Kongre üyesi Nunes, Kosova’ya desteklerinin süreceğini söyledi.

ABD Kongresi İstihbarat Komitesi Başkanı Devin Nunes Thaçi’yi ziyaret etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

ABD Kongresi İstihbarat Komitesi Başkanı Devin Nunes Thaçi’yi ziyaret etti.

Priştine, 31 Temmuz 2017

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, bugün ABD Kongresi  İstihbarat Komitesi Başkanı ve kongre üyesi Devin Nunes’i, İstihbarat Komitesinin Kıdemli Danışmanı George Pappas’ı ve ABD Kosova Büyükelçisi Delawie’yi kabul etti. 

Cumhurbaşkanı Thaçi, kongre üyesi Nunes’e Amerika’nın Kosova konusundaki desteğinden dolayı teşekkür etti.  Cumhurbaşkanı Thaçi, “Ortakız ve dostuz, özel ilişkilerimiz var, çünkü paylaştığımız aynı değerler için mücadele ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Thaçi, Kosova on yılda demokratik kurumlar, ekonomi ve hukukun üstünlüğü konusunda büyük başarılar elde etti ve  devletleşme sürecini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Thaçi ayrıca, Kosova’nın bölgedeki bir istikrarın faktörü olduğunu ve Kosova’nın barış ve istikrar konusundaki kararlılığını belirtti. Cumhurbaşkanı Thaçi, “Radikalizme ve terörle mücadelede taviz vermiyoruz” dedi.



Kongre üyesi Nunes, ABD’nin Güneydoğu Avrupa bölgesindeki sürdürülebilir barış ve istikrar için kararlılığını sürdürdüğünü ve Kosova’ya desteklerinin süreceğini söyledi.

Sonunda Cumhurbaşkanı Thaçi, Balkanlar’daki Amerikan varlığının bölgenin barış, gelişme ve entegrasyonu için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın