Edi Rama ve Mike Pence Karadağ Podgorica’da Görüştü

Adriyatik İnsiyatifi çerçevesinde görüşmeler bölgesel işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

Edi Rama ve Mike Pence Karadağ Podgorica’da Görüştü
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Edi Rama ve Mike Pence Karadağ Podgorica’da Görüştü

Adriyatik Tüzüğü çerçevesinde yapılan Karadağ Podgorica’da yapılan toplantılar çerçevesinde, Birkaç saat önce başbakan Edi Rama ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile buluştu. Sıcak bir atmosferde basın karşısına çıkan liderler bölge sorunlarını ele aldı.

 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ABD’nin, bölge ülkeleri ile işbirliğine önem verdiğini.  ABD ve bölge ülkelerinin çıkarı doğrultusunda; hem ABD, hem  bölge ülkeleri arasındaki etkileşimi artırmak ve güçlendirmek  ihtiyacını güçlendirmek gerektiğini vurguladı. Bölgede ve Avrupa’da güvenlik, barış ve refah için işbirliği içinde olacağız.

Başbakan Edi Rama balkan ülkeleri arasında işbirliğinin artırılması için ABD’nin gösterdiği ilgi ve çabayı takdir ediyoruz. Gelişmeleri değerlendirdik, ilişkileri güçlendirme ve artırma imkanlarını konuştuk diye belirtti.

Pence ile olan buluşması dışında Rama Karadağ Başbakanı Markoviç, Kosova cumhurbaşkanı Thaçi, Makedonya Başbakanı Zaev, Hırvatistan başbakanı Plenkoviç ile başbaşa görüşme yaptı. Ayrıca Hırvatistan başbakanı Plenkoviç ile yaptığı başbaşa görüşmede Başbakan Rama Ballist İsmail Morina’nın durumunu ve kamuoyunun konuya olan yüksek duyarlılığını Hırvat mevkidaşına iletti.

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın