Cumhurbaşkanı İlir Meta İstanbul’u ziyaret etti.

Arnavutluk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlir Meta İstanbul’u ziyaret etti. Çeşitli toplantı ve etkinliğe katıldı. Siyasiler ile toplantı ve görüşmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı İlir Meta İstanbul’u ziyaret etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta 3 günlük İstanbul ziyaretini tamamladı. Cumhurbaşkanı Meta, ilk gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İmamoğlu – Meta
Genci Mucaj, Kemal Kılıçdaroğlu, İlir Meta, Ali Kılıç

Ziyaretin ikinci günü Cumhurbaşkanı İlir Meta, Maltepe Forum ‘’Yeni Dönemde AB ve Türkiye’’ toplantısında açılış konuşmasını yaptı. Toplantıya CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve siyasiler olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışından bir çok değerli konuk katıldı. Forum toplantıları iki gün sürdü.

Cumhurbaşkanı İlir Meta Maltepe Forum Açılış Konuşması

Akşam üzeri Yaşar Kemal Kültür Merkezinde Türkiye Arnavutları ile buluşan Cumhurbaşkanı İlir Meta 7 kişiye Arnavutluk Devlet Nişanı verdi. Vëllazerit Karshijaka kısa bir konser verdi. Ardından Türkiye Arnavutları ile Cumhurbaşkanı İlir Meta kokteylde bir araya geldi.

Devlet Nişanı alanlar ile Cumhurbaşkanı İlir Meta birarada.
Vëllazerit Karshijaka konseri.

Son gün Cumhurbaşkanı İlir Meta Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya ve Boğazı yatla gezdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği odayı Dolmabahçe sarayında özellikle ziyaret eden Cumhurbaşkanı İlir Meta Atatürk’e saygısını sundu.

Cumhurbaşkanı İlir Meta Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu odada
Cumhurbaşkanı İlir Meta ve Ulusun Elçisi Bora Zukali boğaz gezisi

Ziyaret boyunca Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta’nın tercümanlığını Sokol Brahay yaparken, Ulusun Elçisi ve Arnavut Vatra Derneği Başkanı Bora Zukali’de etkinlik organizasyonlarını yönetti.

Cumhurbaşkanı İlir Meta ile kısa bir sohbet gerçekleştirip Arnavut Haber’i tanıttık. Sayın Cumhurbaşkanı beğenip başarılar diledi.

ARNAVUTHABER #ALBANIA #TÜRKİYE

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın