Başarılılar Devlet Nişanı ile Ödüllendirildi.

Toplum için çalışanları Arnavutluk Cumhuriyeti onurlandırdı.

Başarılılar Devlet Nişanı ile Ödüllendirildi.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Arnavutluk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlir Meta yaptığı İstanbul ziyaretinde Arnavut toplumu için başarılı çalışmalarda bulunan 9 kişiyi Arnavutluk Devlet Nişanlarıyla ödüllendirdi.

Arnavut toplumuna hizmet eden 7 kişiye Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen törende Arnavutluk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlir Meta tarafından nişanları takdim edildi.

Arnavut Haber töreni canlı yayınladı

Devlet nişanı alanlar ve çalışmaları.

  1. Znj. Mukaddes Koçer
    Dekorata: “Nënë Tereza”
    Unvan “Nene Tereza Nişanı”

Motivacioni:

“Në vlerësim të jetës, veprës dhe ndaj humanizmit të dëshmuar, si dhe ndihmës së pakursyer për arsimimin e fëmijëve në Kosovë. Me mirënjohje ndaj atdhedashurisë dhe ruajtjes së gjuhës amtare, duke mishëruar vlerat dhe traditat më të mira shqiptare”.

“Kosova’daki çocukların eğitimine yönelik cömert yardımının yanı sıra, yaşamı, işi ve kanıtlanmış insanlığını takdir etmek için. en iyi Arnavut değerlerini ve geleneklerini somutlaştırarak vatanseverliğine ve ana dilin korunmasına şükranla”.

Mukaddes Koçer – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Z. Bora Zukali /
    Titulli “Kalorës i urdhërit të flamurit”
    Unvan “Bayrak Nişanı Şövalyesi”

Motivacioni:

“Me mirënjohje ndaj veprës dhe kontributeve atdhetare të dhëna për promovimin e kulturës, historisë, traditës kombëtare shqiptare, si dhe të drejtave të shqiptarëve të Turqisë, duke forcuar më tej lidhjet miqësore mes popullit shqiptar dhe atij turk”.

“Arnavut kültürünün, tarihinin, ulusal geleneğinin ve Türkiye Arnavutlarının haklarının tanıtılması, Arnavut ve Türk halkı arasındaki dostane bağların daha da güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar ve vatansever katkılar için şükranla.”

Bora Zukali – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Z. Sokol Brahaj
    Titulli “Kalorës i urdhërit të flamurit”
    Unvan “Bayrak Nişanı Şövalyesi”

Motivacioni:

“Në vlerësim të aktivitetit të spikatur e të pandërprerë në promovimin e vlerave të traditës, kulturës dhe gjuhës shqipe te shqiptarët e Turqisë, si dhe për forcimin e lidhjeve mes popullit shqiptar dhe atij turk”.

“Arnavut geleneği, kültürü ve dilinin değerlerini Türkiye Arnavutlarına tanıtmada, Arnavut ve Türk halkı arasındaki bağları güçlendirmede belirgin ve kesintisiz faaliyetlerinden dolayı şükranla.”

Sokol Brahaj – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Z. Serdal Vardar
    Titulli “Naim Frashëri”
    Unvan “Naim Frashëri Nişanı”
    Motivacioni:
    “Me mirënjohje ndaj kontributit të dhënë në drejtimin e Qendrës së Kulturës Shqiptare në Ankara, duke bashkuar komunitetin e vjetër me atë të ri shqiptar, si dhe për forcimin e lidhjeve mes popullit tonë dhe atij turk”.

“Ankara’daki Arnavut Kültür Merkezi’nin yönetimine, Arnavut toplumunu bir araya getirmeye, ayrıca halkımızla Türk toplumu arasındaki bağları güçlendirmeye yapılan katkılara şükranla.”

Serdal Vardar – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Z. Trashëgim Hysejni
    Titulli “Naim Frashëri”
    Unvan “Naim Frashëri Nişanı”

Motivacioni:

“Me mirënjohje ndaj kontributeve si drejtues i Departamentit të Gjuhës Shqipe pranë TRT-së, për promovimin e vlerave kulturore, gjuhësore dhe traditës së bashkësisë shqiptare në Turqi, si dhe për hapjen e Qendrës së Kulturës Shqiptare në Ankara”.

“TRT Arnavut Dili Bölüm Başkanı olarak Türkiye’de Arnavut toplumunun kültürel, dilsel değerlerinin ve geleneğinin tanıtılmasına ve Ankara’da Arnavut Kültür Merkezi’nin açılmasına olan katkılarına sükranla.”

Trashegim Hysejni – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Z. Halil Özcan
    Titulli “Naim Frashëri”
    Unvan “Naim Frashëri Nişanı”

Motivacioni:
“Në vlerësim të kontributit të dhënë si studiues i historisë së marrëdhënieve turko-shqiptare, përmes kërkimeve krahasimore arkivore, që ka çuar në forcimin e marrëdhënieve mes dy popujve. Me mirënjohje ndaj rolit të tij të rëndësishëm në evidentimin e identitetit dhe veprave të shqiptarëve në Turqi përgjatë rrjedhës së historisë”.

“Bir araştırmacı olarak Türk-Arnavut ilişkileri tarihinin karşılaştırmalı arşiv araştırması yoluyla iki halk arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yol açan katkılarından ve “Tarih boyunca Türkiye’deki Arnavutların kimliğini ve katkısını belirlemedeki önemli rolüne şükranla.”

Halil Özcan – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Znj. Teuta Tabaku
    Titulli “Nënë Tereza”
    Unvan “Rahibe Tereza Nişanı”

Motivacioni:
“Me mirënjohje ndaj meritave të veçanta civile në përçimin dhe trashëgimin e gjuhës shqipe te bashkësia shqiptare në Turqi, sidomos te ajo e rajonit të Bursës, duke kontribuar në promovimin e traditave dhe vlerave të vyera kombëtare shqiptare”.

“Arnavut dilinin Türkiye’deki Arnavut toplumuna miras bırakılmasındaki özel yurttaşlık değerleri için ve özellikle Bursa’da Arnavut dilinin, geleneğinin ve ulusal değerlerin tanıtımına verilen katkılara şükranla.”

Teuta Tabaku – Cumhurbaşkanı İlir Meta
  1. Z. Ahmet Çalık
    Titulli “Kalorës i urdhërit të flamurit”
    Unvan “Bayrak Nişanı Şövalyesi”

“Për kontributin e spikatur si ndër të parët investitorë strategjikë financiarë në transformimin e ekonomisë shqiptare drejt tregut të lirë, duke realizuar me sukses sipërmarrje, të cilat kanë nxitur përparimin ekonomik dhe kanë zbutur problemet sociale në një periudhë të vështirë për Shqipërinë.
Me mirënjohje për mbështetjen e sipërmarrjeve vendase, kreditimin e nismës së lirë dhe sistemit monetar shqiptar në favor të konsolidimit ekonomik dhe mirëqenies shoqërore.
Në vlerësim të kontributit të çmuar të dhënë në forcimin dhe konsolidimin e marrëdhënieve të shkëlqyera mes Shqipërisë dhe Turqisë”.
“Arnavutluk ekonomisinin serbest piyasaya doğru dönüşümünde ilk stratejik finansal yatırımcılardan biri olarak öne çıkan katkılarından dolayı, Arnavutluk için zor bir dönemde ekonomik ilerlemeyi teşvik eden ve sosyal sorunları hafifleten girişimleri başarıyla gerçekleştirdiği için.
Ekonomik konsolidasyon ve sosyal refah lehine yerel işletmelere, serbest inisiyatife ve Arnavut para sistemine kredilendirme desteği için.
Arnavutluk ile Türkiye arasındaki mükemmel ilişkilerin güçlendirilmesinde ve pekiştirilmesinde verilen değerli katkılara şükranla.”

  1. Z. Bahadır Aksoy
    Titulli “Për merita të veçanta civile ”
    Unvan “Özel Sivil Katkılar Nişanı”

“Për rolin e shquar si sipërmarrës dhe promovues i ekonomisë shqiptare në rajon e më gjerë, në afrimin e investimeve të huaja në Shqipëri dhe bashkëpunimit midis dy Dhomave të Tregtisë së Shqipërisë dhe Turqisë.
Për kontributin e tij të rëndësishëm në nxitjen e investimeve turke, përparimin dhe zhvillimin ekonomik e social të vendit.
Në vlerësim të kontributit të çmuar të dhënë në forcimin dhe konsolidimin e marrëdhënieve të shkëlqyera mes Shqipërisë dhe Turqisë”.
“Arnavutluk ekonomisinin bölgedeki ve ötesindeki girişimcisi ve destekçisi olarak, Arnavutluk’taki yabancı yatırımları bir araya getirmede ve Arnavutluk ile Türkiye’nin iki ticaret odası arasındaki işbirliğinde oynadığı önemli rol için.
Türk yatırımlarının tanıtımına, ilerlemesine ve ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yaptığı önemli katkılardan dolayı.
Arnavutluk ile Türkiye arasındaki mükemmel ilişkilerin güçlendirilmesine ve pekiştirilmesine verilen değerli katkılara şükranla”

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın