SIRBİSTAN’A KİMLİKLE SEYAHAT BAŞLIYOR

Toplum birlik olmazsa, sonuç bu olur.

SIRBİSTAN’A KİMLİKLE SEYAHAT BAŞLIYOR
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

SIRBİSTAN’A KİMLİKLE SEYAHAT BAŞLIYOR

Memleketiniz Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek yada Kuzey Makedonya’ya kimlikle seyahat edemez. Fahiş pasaport ücreti ile akraba ziyaretine anca gidersiniz.
Ama Sırbistan’a kimlikle seyahat edebileceksiniz.

Kimse kızmasın bu Balkan toplumunun kendi eseri. Arnavut Haber ve Arnavut Vatra Derneği dışında bu konuyu kim gündeme getirdi. Her gün siyasilerin peşinden koşan Rumeli Derebeyleri bu konu için uğraştımı. Acı ama malesef bizim dışımızda sizin sesiniz olan yok. Ama toplum gönüllü çalıştığımız halde, haberler için ücret ödemediği halde. Sadece haberlerimizi okuyor. Okunma oranımız iyi ama sadece bu yetmez. Milyonlara ukaşmamız lazım. Okuduğunuzu paylaşın. Yakınlarınıza tavsiye edin. Arnavut Haber 1 milyon takipçi ve günlük 5 milyon sayfa okunmaya çıktığı zaman. Siyasiler toplumun sesini daha iyi duyacak. Böyle 10 bin kişiye çalıp söylüyoruz. 4000 balkan derneği susuyor. Sizde kimlikle seyahat ve vatandaşlık konularında nal topluyorsunuz.
Aklın yolu bir, haydi bu yolda birlikte yürüyelim.

Sırbistan’a kimlikle seyahat ‘kısa süre içinde başlayacak’: Sırbistan hükümeti, Türkiye ile seyahatlerde karşılıklı olarak pasaport yerine kimlik kullanılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi tamamladı.

Anadolu Ajansı’na konuşan Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, yasal düzenlemenin tamamlanmasıyla birlikte geriye yalnızca protokol imzalanması kaldığını ve bunun da kısa süre içinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Sırbistan hükümeti bu uygulamanın iki ülkenin de ekonomisine katkı sağlayacağını, karşılıklı turist oranının artacağını açıkladı.

ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın