Sırbistan Hırvatistan’dan İsmail Morina’yı Talep Etti

Sırbistan – Arnavutluk milli maçında statta drone ile Etnik Arnavutluk bayrağı uçurmuştu.

Sırbistan Hırvatistan’dan İsmail Morina’yı Talep Etti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Sırbistan Hırvatistan’dan İsmail Morina’yı Talep Etti

Sırbistan Arnavutluk A milli Futboll takım maçında Etnik Arnavutluk bayrağını stad üstünde uçuran ve Sırpların büyük tepkisini çeken İsmail Morina geçtiğimiz aylarda Hırvatistan’da gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Sırbistan hükümeti İsmail Morina’nın Sırbistan’a verilmesi için talepte bulundu. Sırbistan verilme talebinde milli maçta uçurulan Etnik Arnavutluk bayrağını suç unsuru olarak belirtti. İsmail Morina’yı bu konuda yargılamak için Hırvatistan’dan talep etti.

Arnavutluk Adalet Bakanı Gazment Bardhi  resmi mektup göndererek, Ballist İsmail Morina’nın Sırbistan’a iade edilmesi talebinin kabul edilmemesini Hırvat mevkidaşından istedi.

Arnavutluk Adalet Bakanı, Gazment Bardhi Sırbistan-Arnavutluk maçında, Belgrad’a Drone uçurup tanınan vatandaşları İsmail Morina’yı iade etmemesi yönünde Hırvat makamların karar almasını istedi.

Bakan Bardhi; Arnavut vatandaşı Ismail Morina’nın uluslararası hukuk açısından Sırbistana iadesinin mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca haklarının korunması için,  2017/07/28 tarihli 4782 sayılı mektup ile Hırvatistan Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’na hitaben, resmen durumu belirterek, iade talebinin kabul etmemesini, Hırvat mevkidaşından talep ettiğini, iade işleminin Avrupa Konseyi ve Sivil ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi ne uygun olmadığını söyledi.

Gönderilen mektupla Hırvatistan Avrupa sözleşmelerine aykırı karar almaması için uyarıldı ve Arnavut vatandaşı İsmail Morina’nın haklarının korunması gerektiği Hırvatistan makamlarına iletildi.

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın