B40 Balkan Dernekleri Çalıştayı

Balkan şehirleri ağı, Balkan Dernekleri çalıştayında ele alındı.

B40 Balkan Dernekleri Çalıştayı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

B40 Balkan Şehirleri Ağı Balkan Dernekleri Çalıştayında Arnavut Vatra Derneği yöneticileri ile birlikte Arnavut toplumunu temsil eden medya olarak katıldık.

Mersin Balkan, Hasip Gültaş, Atakan Raday, Hakan Raday

Çalıştay toplantılarında Vatra Arnavut Derneği yönetim kurulu üyeleri Atakan Raday, Hakan Raday ve Arnavut Haber editörü Hasip Gültaş yaptığı konuşmalar ve ikili görüşmelerde B40 Balkanlar işbirliği ağının önemini, sunacakları katkıyı ve İstanbul Balkan toplumunun sorunlarını belirtti. Arnavutluk Kosova ve Kuzey Makedonya’ya yönelik çalışmalara tam destek olacaklarını belirtti.

Hakan Raday, Dr Tuğba Figan Kaplan, Atakan Raday

Balkan şehirleri ağı B40 Balkan şehirleri arasında işbirliğini artıracak, topluma daha yaşanılır şehirler, sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel alanlarda katkı sunacak. Toplantının tek olumsuz yönü, toplantıya katılan Rumeli Dernek temsilcilerinin yine Arnavutları yok sayması, konuşmalarında bölgecilik yapması oldu. Bu ayrımcı söylemlere konuşmasında Hasip Gültaş vurgu yaptı. Ayrımcılık yapmamaları konusunda uyardı. Bu ayrımcılığın B40’a zarar vereceğini belirtti.

Hasip Gültaş’ın konuşması.
Hakan Raday, CHP İstanbul İl Bşk. Yrd. Şemside Yener, Atakan Raday

#ARNAVUTHABER #B40

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın