Türkiye ile Kosova Sinemada işbirliği yapacak.

Anlaşma iki bakan tarafından Ankara’da imzalandı.

Türkiye ile Kosova Sinemada işbirliği yapacak.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kosova ile Türkiye sinematografi alanında ortak yapım anlaşması imzaladı

Kosova ile Türkiye arasında ortak film yapımını düzenleyecek ve teşvik edecek hükümetlerarası anlaşmayı Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Vlora Dumoshi ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy imzaladı.

Bakan Dumoshi, “Bu anlaşma, tanımladığı ayrıntıların ve yöntemlerin ötesinde, özellikle Kosova ile Türkiye arasındaki sinematografi alanında ve iki ülke arasındaki ikili ilişkiler açısından kültürel işbirliği açısından büyük önem taşıyor”, vurgulayarak, destek ve işbirliği için Türk tarafına teşekkür etti.

🇦🇱 Kosova dhe Turqia nënshkruajnë marrëveshje për bashkëprodhim në fushën e kinematografisë

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Kosovës, Vlora Dumoshi dhe Ministri i Kulturës dhe Turizmit i Turqisë, Mehmet Nuri Ersoy, kanë nënshkruar sot marrëveshjen ndështetërore e cila do të rregullojë dhe promovojë bashkëprodhimin filmik në mes të Kosovës dhe Turqisë.

“Kjo marrëveshje përtej detajeve dhe modaliteteve që përcakton, ka një rëndësi të madhe për bashkëpunimin kulturor, sidomos atij në fushën e kinematografisë midis Kosovës dhe Turqisë dhe për marrëdhëniet bilaterale mes dy vendeve”, ka theksuar ministrja Dumoshi, duke falenderuar palën turke për mbështetje dhe bashkëpunimin.

ARNAVUTHABER #KOSOVA #TÜRKİYE

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın