Karadağ’da Arnavut Destekli Sırp Hükümeti Göreve Başladı

Sırplar ile koalisyon kuran Dritan Abazoviç ihanetle suçlanıyor.

Karadağ’da Arnavut Destekli Sırp Hükümeti Göreve Başladı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Karadağ’da Arnavut Destekli Sırp Hükümeti Göreve Başladı

Üç gün önce Zrdavko Krivokapiç başbakanlığında kurulan hükümetin güven oylaması yapıldı. 81 üyeli mecliste, 41 oy ile güven oyunu alan hükümet göreve başladı.

Arnavut kökenli Dritan Abazoviç başbakan yardımcılığına getirildi. Dritan dışında hükümette başka Arnavut yada Boşnak bulunmuyor.

Bakanlığa getirilin isimler şunlar oldu; “Başbakan Yardımcısı Dritan Abazovic, Dışişleri Bakanı Djordje Radulovic, İçişleri Bakanı Sergej Sekulovic, Savunma Bakanı Olivera Injac, Maliye Bakanı Milojko Spajic, Eğitim Bilim Kültür ve Spor Bakanı Vesna Bratic, Sağlık Bakanı Jelena Borovinic Bojovic, Ekonomik Kalkınma Bakanı Jakov Milatovic, Sermaye Yatırımları Bakanı Mladen Bojanic, Kamu Yönetimi Dijital Toplum ve Medya Bakanı Tamara Srzentic, Çevre ve Şehircilik Bakanı Ratko Mitrovic, Tarım Orman ve Su İşleri Bakanı Aleksandar Stijovic, Adalet ve Azınlık Hakları Bakanı Vladimir Leposavic.”

Dritan Abazoviç’in Sırp listesi ile birlikte koalisyon kurması Karadağ’da Arnavut ve Boşnaklar arasında tepki yarattı.  Dritan ve partisi hainlikle suçlandı. Dritan Abazoviç ise 20 yıllık Cukanoviç iktidarının otoriter olduğu belirtip, Sırplar ile Kosova ile ilişkiler, Arnavutların hakları gibi konuları koalisyon protokolü ile koruma altına aldıklarını belirtip, kendisine yöneltilen hainlik iddalarını red etti.

Karadağ’ın yeni Bakanlar kurulu, görevi devir aldıktan sonra, ilk toolantısını gerçekleştirdi.
#ARNAVUTHABER #MALIZI

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın