Hacettepe’de Arnavut Kültürü

Öğrencilerin standı ilgi ve beğeni topladı.

Hacettepe’de Arnavut Kültürü
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Hacettepe’de Arnavut Kültürü

Kultura shqiptare në Hacettepes

16/05/2017 tarihinde, Ankara’da Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen öğrenci günlerinde  farklı ülkeler ve  kültürlerin tanıtımı gerçekleşti. Bu sunumda; Arnavut öğrenciler bir stand açarak Arnavut kültürü ile ilgili sunum yaptılar. Arnavutluk ve Kosova’dan öğrencilerin birlikte açtığı stand büyük beğeni ve ilgi aldı. Etkinlik, kültürlerin tanıtılması ile başlamış. Ardından Arnavut müzik ve halk danslarından sunum yapıldı. Hacettepe’de okuyan Arnavut öğrenciler standata sunum yaptıkları Arnavut mutfağına ait ürünleri kendileri yaptı ayrıca kültürel objelerin bir kısmının kendileri ülkelerinden getirdi. Arnavut Öğrenciler Birliği Ankara’da düzenledikleri etkinliğe Kosova Cumhuriyeti Elçiliği de stand teşhirinde katkıda bulunmuştur. Arnavut öğrenciler bu katkı ve destek için  Kosova Cumhuriyeti Konsolosu Ali Kamberi’ye teşekkürlerini belirttiler.

Me datën 16.05.2017, Ditës ndërkombëtare te studentëve të shpallur nga Universiteti Hacettepe në Ankara shënoi prezantimin e kulturave të shteteve të ndryshëm. Në këtë prezantim mori pjesë Shqipëria dhe Kosova, ku ngriti një stendë me materiale kulturore shqiptare. Aktiviteti u zhvillu me prezantimin e kulturave, po ashtu pati muzikë dhe valle shqiptare. Unioni Studentor Shqiptar në Turqi-Ankara ndihmoi në përgatitjet e nevojshme për stendën me materiale shqiptare, kurse studentët shqiptar që studiojnë në Hacettepe u përkujdesën që prezantimi i Shqipërisë dhe Kosovës të shkonte sa më mirë.  Falenderojmë për mbështetjen Konsullin e Republikës së Kosovës Ali Kamberi.

 

Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Günü “Türkiye, Ankara Arnavut Öğrenci Birliği faaliyetlerinden”, bazı anlar.

Disa momente nga aktiviteti i “Unionit Studentor Shqiptar në Turqi, Ankara” në Ditën e Studentëve Ndërkombëtare, e cila u mbajtë në Universitetin e Hacettepes.

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın