Sırplara fabrikalar yapılırken, Arnavutları akademisyenler yalanlarıyla oyalıyor!

Olmayan kutlamayı var gibi gösterdiler.

Sırplara fabrikalar yapılırken, Arnavutları akademisyenler yalanlarıyla oyalıyor!
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Türkiye Cumhuriyeti devleti, Sırbistan’da Sırp ve Macar çoğunluğa sahip bölgelerde fabrika kuran/kuracak girişimci ve iş adamlarına teşvikler dağıtarak Sırpların sosyo-ekonomik durumuna katkı sağlarken, bölgeye en fazla 50 km mesafedeki Preşeva Vadisi’ndeki Arnavutları toplu sünnetlerle, Türkiye’deki Arnavutları da dezenformasyonla oyalıyor. Bu dezenformasyonlara Arnavutların en önemli günü olan Bayrak Günü’nde bir yenisi daha eklendi.

Akademisyen Yüksel Hoş twitter aracılığıyla yaptığı paylaşımda bir fotoğraf paylaşarak

“Bayrak Günü’nün 106. Yıl kutlaması  için Türkiye’nin Ankara şehrinde salon kutlamadan önce bu şekilde hazırlandı.

Hangi ülkede bu şekilde kutlanmıştır?” yazdı.

Ancak görseldeki resim 29 Kasım 2018 tarihinde Ankara’dan değil 2014 yılında Küçükçekmece YKB Gösteri Merkezi’nde Arnavutluk ve Kosova İstanbul Başkonsoloslukları ve Kosova Diaspora Bakanlığı Kosova Kültür Merkezi tarafından düzenlenen bir etkinlikten.

Ancak Yüksel Hoş dezenformasyona devam ederek aynı fotoğrafı paylaşarak “Düşük profilli bir avuç cahil Arnavut sebebi ile tüm Arnavutları Türk düşmanı sanan yine düşük profilli bir avuç cahil sözde milliyetçi, onların bu kutlu gününde bayraklarına küfrederken devlet aklı ve itidali burada devreye girdi. Devletimiz kardeş ülke Arnavutluğu onurlandırdı.” yorumunu yaptı.

Oysa gerçekte devlet kurumlarının Bayrak Günü’nde herhangi bir etkinliği olmadı. “Arnavutluk Bayrak ve Bağımsızlık Günü”, Türkiye’de Ankara Sheraton Otel’de Arnavutluk Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Arnavutluk’un Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti devletini temsilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

Yüksel Hoş ve Balkan Enformasyon gibi uzman veya uzman toplulukları  Arnavutları avuturken Türkiye Cumhuriyeti devleti Sırplara istihdam sağlayacak iş adamlarına destek sağlamaya devam ediyordu. Yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın