Provokasyon! Preşeva Vadisi’ndeki Arnavutlara Sırp zulmü Bayrak Günü’nde de devam ediyor!

Geçen hafta Sırp Polisinin baskınıyla kapatılan ancak daha sonra tekrar açılan Radyo Televizyon “Preşeva”, Arnavut Kültür Evi ve Preşeva İlçe Kütüphanesi, Sırp Emniyet Güçleri tarafından Bayrak Günü’nden sadece iki gün önce yeni bir baskınla bir kez daha kapatıldı. 1990’da Vadi Arnavutlarının maddi destekleri ile kurulan ancak Preşeva Belediyesi’nin yaptığı fon kesintisi sebebiyle 1 Eylül’den beri sadece kendi imkanlarıyla..

Provokasyon! Preşeva Vadisi’ndeki Arnavutlara Sırp zulmü Bayrak Günü’nde de devam ediyor!
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Geçen hafta Sırp Polisinin baskınıyla kapatılan ancak daha sonra tekrar açılan Radyo Televizyon “Preşeva”, Arnavut Kültür Evi ve Preşeva İlçe Kütüphanesi, Sırp Emniyet Güçleri tarafından Bayrak Günü’nden sadece iki gün önce yeni bir baskınla bir kez daha kapatıldı.

1990’da Vadi Arnavutlarının maddi destekleri ile kurulan ancak Preşeva Belediyesi’nin yaptığı fon kesintisi sebebiyle 1 Eylül’den beri sadece kendi imkanlarıyla yayın yapan, bölge Arnavutlarının sesi Radyo Televizyon “Preşeva” *RTV Preşeva, ücretsiz kurs ve eğitim merkezi olarak kullanılan Preşeva Abdulla Kraşnitsa Arnavut Kültür Merkezi ile Preşeva Mehmet Yusufi İlçe Kütüphanesi, Sırbistan İçişleri Bakanlığı Ateşli Silahlarla Mücadele ve Acil Durumlar Birimlerinden gelen polisler tarafından 26 Kasım günü akşam üzeri düzenlenen baskın sonrası bir haftada ikinci defa kapatıldı. Eski Preşeva Belediye Başkanı Prof. Ragmi Mustafa’nın başkanı olduğu Arnavut Demokratik Partisi (PDSH) de yine Sırp Güvenlik Güçleri tarafından kapatıldı. PDSH Genel Başkanı Prof. Ragmi Mustafa, kapatılan Parti Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, “Arnavutlar’a yönelik bu saldırıların Sırp devletinin resmileşen Arnavut Korkusu’nun bir sonucu” olduğunu belirtirken, “Belgrad’daki korkaklara inat mücadeleye devam edeceğiz ve cumhurbaşkanı Vučić bizi hedefe koysa da Preşeva eninde sonunda Kosova’nın olacak” diye konuştu. Olay sonrası bölgeyi ziyaret ederek RTV Preşeva Genel Yayın Yönetmeni Ardita Saqipi ve PDSH Genel Başkanı Prof. Ragmi Mustafa ile görüşen Demokratik Girişimler Birliği Türkiye Direktörü Abdullah Sencer Gözübenli de, Arnavut Haber’e yaptığı açıklamada “Kosova ve Sırbistan toprak değişimi için masadayken, toprak değişiminin konusu olan bölgede Sırbistan tarafından Arnavutlar’a yönelik yıldırma amaçlı yapılan bu saldırıların Kosova’nın Sırbistan’a gümrük vergisi hamlesinin intikamı” olduğunu belirtti.

28 Kasım Bayrak Günü’nden iki gün önce yapılan bu provokasyonu şiddetle kınıyoruz! Arnavut Haber ve Arnavut TV olarak aldığımız karar ile çok yakın zamanda RTV Preşeva yayınlarını youtube ve internet sitesi üzerinden yayınlayacağız. Vadi Arnavutlarının da sesi olacağız.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın