Kuzey Kosova Sırpları sokakta: 4 Sırp Belediye Belediye Başkanı istifa etti

Kuzey Kosova’da Kosova Polisinin İvanoviç Cinayeti soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonlar ve Kosova tarafından Sırbistan ve Bosna Hersek’ten ithal edilen mallara %100 oranında gümrük vergisinin uygulanması nedeniyle Kuzey Mitroviça Sırpları dün protesto düzenledi. Kuzey Mitroviça, Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok’un Sırp belediye başkanları görevlerinden istifa ettikten sonra Sırpların protestosuna katıldılar. Protestoya katılan isimlerden Sırp Listesi Başkanı..

Kuzey Kosova Sırpları sokakta: 4 Sırp Belediye Belediye Başkanı istifa etti
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Kuzey Kosova’da Kosova Polisinin İvanoviç Cinayeti soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonlar ve Kosova tarafından Sırbistan ve Bosna Hersek’ten ithal edilen mallara %100 oranında gümrük vergisinin uygulanması nedeniyle Kuzey Mitroviça Sırpları dün protesto düzenledi. Kuzey Mitroviça, Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok’un Sırp belediye başkanları görevlerinden istifa ettikten sonra Sırpların protestosuna katıldılar.

Protestoya katılan isimlerden Sırp Listesi Başkanı Goran Rakiç, bugünden itibaren kuzeyde Priştine sisteminin olmayacağını belirtti. Sırp Listesi Kriz Kurmayı üyesi Slavko Simiç, Priştine’nin resmi politikasına karşı gelmek için bu partinin bir protesto örgütlediğini söyleyerek, hükûmetin politikasının değişmemesi halinde Sırp Listesi’nin “rasyonel ve durumla uygun” bir yaşam için bundan sonra gereken tedbirleri alacağını bildirdi.

Sözde Kosovska Mitroviça Sırp Bölgesel Yönetimi’nin sözde lideri Marko Đurić de bir açıklama yaparak “Kuzey Kosova’daki Sırp temsilcilerin kendisinden izin alarak istifa ettiklerini” belirterek, bugünden itibaren Kosova’nın kuzeyinde Arnavut sistemi olmayacağını” söyledi.

Kuzey Kosova’daki protestolar sırasında Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne ait Priştine’deki Adem Yaşari Kışlası’ndaki zırhlı araç hareketliliği dikkat çekti.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın