Thaçi ve Vuçiç’i Mogherini Brüksel’de Buluşturdu

Taraflar, Priştine ve Belgrad arasındaki Diyaloğun yeni bir safhasında çalışmaya karar verdiler.

Thaçi ve Vuçiç’i Mogherini Brüksel’de Buluşturdu
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Thaçi ve Vuçiç’i Mogherini Brüksel’de Buluşturdu

Avrupa Birliği dış politika sorumlusu, Federica Mogherini Priştine ile Belgrad arasındaki ilişkilerin normale döndürme amaçlı görüşmelerin devamını için Kosova ve Sırbistan liderleri Hashim Thaci ve Aleksandar Vucic’le Brüksel’de bir çalışma kahvaltısına bugün bir araya geldi. Varılan anlaşmaların uygulanması taraflar görüşme gerçekleştirdi

Mogherini’nin Basın Bürosu Thaçi, Mogherini ve Vuciç’in ortak resmini yayınladı ve bu sabah ki toplantıyı doğruladı. Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi gezi öncesinde Sırbistan ile diyalog için ortak ekip oluşturmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum temsilcilerine çağrıda bulundu. Thaçi’nin bu önerisine ve Sırbistan ile diyalog görüşmelerine Kosova basını, Vetevendosje ve LDK’dan tepki geldi.

Mogherini Bürosu tarafından yayınlanan basın bültenine göre, taraflar 3 Temmuz’daki son toplantıya olan bağlılıklarını takiben, ilişkilerin normalleştirmesi ve uzlaşma için Priştine ve Belgrad arasındaki Diyaloğun yeni bir safhasında çalışmaya karar verdiler. Bunun üzerine çalışmalar önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

 “İki taraf bugün, AB Diyaloğu’yu kolaylaştıran Adalet anlaşmasının uygulanmasına yönelik son adımları kabul etti. Başkanlar, anlaşmanın 17 Ekim 2017’de tamamen uygulanacağını taahhüt etti.. O gün Yargıçlar, Savcılar ve adli personel Kosova Yargısına entegre edilecek. Adalet personelinin entegrasyonu, adaletin Kosova ve özellikle Mitroviça bölgesinde teslim edilmesini sağlayacaktır “diye açıkladı.

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın