Makedonya’da Bakanlar Kurulu Açıklandı

Sekiz Arnavut Bir Türk bakan kabinede.

Makedonya’da Bakanlar Kurulu Açıklandı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap
Yeni hükümette, iki Arnavut partisi yer alacak. BDİ 6 bakan, PDSH 2 Bakan ile temsil edilecek.  Besa koalisyonda yer almayacağını fakat reformlar için gerekli desteği mecliste sunacağını açıkladı. Türk’leri THP Genel Başkanı Adnan Kahil devlet bakanı olarak temsil edecek. BDİ dün bakan adaylarının isimlerini açıklamıştı. Zaev’in açıkladığı liste ile SDSM Koalisyonu ve PDSH’den bakan olacak isimlerde belli olmuş oldu.
Açıklanan Bakanlar kurulunun salı günü mecliste oylanarak güvenoyu alması bekleniyor.
 Hükümet şu isimlerden oluşuyor.  Başbakan Zoran Zaev, İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, Savunma Bakanı Radmila Şekerinska, Başbakan Yardımcısı Hazbi Lika, AB İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Buyar Osmani, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Mila Tsarovska, Yerel Yönetim Bakanı Süheyl Fazliu, Maliye Bakanı  Dragan Tevdovski, Eğitim ve Bilim Bakanı Renata Deskovska, Tarım, Ormancılık ve Su İşleri Bakanı Lyupço Nikolovski, Kültür Bakanı Robert Alagyozovski, Bilişim Toplumu ve Kamu Bakanı Damyan Mançevski, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı  Goran Sugarevski, Adalet Bakanı Bilen Saliu, Sağlık Bakanlığı Arben Taravari, Çevre ve Alan Planlama Bakanı  Sadulla Duraku, Ekonomi Bakanı Kreşnik Bekteşi, Devlet bakanı olacak isimler Adnan Kahil, Ramiz Merko, Koço Agyuşev, Robert Popovski, Edmond Ademi, Samka İbrahimovski, Zoritsa Apostolovska, Zoran Şapoviç. Başbakan dahil 26 kişiden oluşan kabinede 8 Arnavut 1 Türk bakan bulunuyor.

Başbakan Zoran Zaev’in hükümetinin onay olacağı Makedonya parlamentosunda toplam 120 milletvekili bulunuyor. Koalisyon partilerinin 62 vekil ile  yeni hükümet için kolaylıkla güvenoyu alacağı tahmin ediliyor.  Yeni hükümetin göreve başlaması ile Makedonyada aylardır süren siyasi krizin sona ermesi ve ülkenin normale dönmesi bekleniyor.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi
Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın