Ali Ahmeti; Koalisyonda Anlaştık.

BDİ Bakan adaylarını önerdi.

Ali Ahmeti; Koalisyonda Anlaştık.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Ali Ahmeti; Koalisyonda Anlaştık.

Hafta içi Arnavut Haber olarak Makedonya’da koalisyonun kurulması için Besa partisi hariç diğer partilerin uzlaştığını kapalı kapılar ardından sızan bilgilerden bildirmiştik. Haziran başı gibi de hükümetin göreve başlayacağını duyurmuştuk.

BDİ lideri Ali Ahmeti dün yaptığı açıklamada koalisyon kurmak için SDSM ile anlaştıklarını resmi olarak duyurmuştu. Anlaşma sonrası BDİ kurulları bakan adayları için çalışma başlatmıştı. Bashkimi Demokratik Per İntegrim (BDİ) Myk’sı Tetova’da parti genel merkezinde yapılan toplantıda bakan adaylarını belirledi. Bakan adayı olarak altı isim belirlendi.

1. Hasbi Lika –  Başbakan yardımcısı
2. Bujar Osmani – AB Entegrasyonu’ndan sorumlu Başbakan yardımcısı
3. Bilen Saliu – Adalet Bakanı
4. Sadulla Duraku – Çevre ve Ekoloji Bakanı
5. Kreshnik Bekteshi – Ekonomi Bakanı
6. Ramiz Merko – Devlet Bakanı
BESA Partisi genel başkanı Bilal Kasami ise yaptığı basın açıklamasında; “SDSM ile istediğimiz koalisyon şartları üstüne anlaşamadık. Koalisyona girmeyeceğiz.” dedi. Güven oyu konusunda sorulan soruya; “BDİ’nin önerdiği bakanlara güvenoyu vermemiz zor.” dedi.
PDSH lideri Sala önceki gün yaptığı açıklamada koalisyona girmesek bile hükümeti destekleyip güvenoyu vereceğiz demişti. Önümüzdeki hafta içinde hükümetin açıklanıp. SDSM, BDİ ve PDSH oyları ile güvenoyu alıp çalışmaya başlaması bekleniyor. Koalisyon hükümetini zorlu bir çalışma takvimi ve yoğun gündem bekliyor.
www.arnavuthaber.com
Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın