AKSH’den kritik bildiri.

Örgüt uyarıda bulundu.

AKSH’den kritik bildiri.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

AKSH’den kritik bildiri

Arnavut Ulusal Ordusu (AKSH) Genelkurmay başkanlığı imzasıyla Makedonya’da gelişmelere ilişkin yeni bir bildiri yayınladı. Mayıs’ın 9’unda kaleme alındı belirtilen ve 18 Mayısta yayınlanan bildiri. Makedonya’daki gelişmeleri içeriyor.

Makedonya Cumhuriyeti’nin iddia ettiği gibi UÇK ve AKSH güçleri birleşerek savaşa hazırlandığı haberleri doğru değildir. AKSH Genelkurmayı böyle bir seferberlik ve hareket emri vermemiştir denilen bildirinin devamında,

Yapılan açıklamada; ” Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti’nde durumu izliyor ve mevcut durumu değerlendiriyoruz. Mevcut birimlerimiz ve özel izleme üniteleri gerekli raporları  AKSH’nın merkezine iletmektedir. Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti’nde Arnavutlara yönelik saldırı ve tehditler  yükselirse, AKSH daima Arnavut toprakları ve halkını savunmak için hazır olacak.” denildi.

Ayrıca  AKSH adı kullananlar ve provakasyon da bulunanlara karşı da önlemlerinin olacağı. Bu hareketleri yapanlarınözür ve uzlaşmaları kabul edilmeyeceği belirtildi.

AKSH; “Biz sadece Arnavutların çıkarları ve AKSH eylemlerinin ulusal haklarının en küçük bir leke ile zarar görmesine izin vermeyeceğiz.” denildi.

www.arnavuthaber.com

Bildirinin tam metni şöyle;

Makedonya Cumhuriyetinde iddialarına göre UÇK ve AKSH askeri kuvvetlerini birleştirmiş ve savaş için hazırlanıyor. Halkın önüne sunulan yalan belge ve fotoğraflara, biz aşağıdaki zorunlu kamuoyu açıklamasını yapıyoruz.

  1. AKSH Genelkurmay başkanlığı böyle bir seferberlik için emir vermemiş ve bu tür hareketler de bulunmamıştır.
  2. Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti’nde durumu izliyor ve mevcut durumu değerlendiriyoruz. Mevcut birimlerimiz ve özel izleme üniteleri gerekli raporları  AKSH’nın merkezine iletmektedir.
  3. Makedonya Eski Yugoslav Cumhuriyeti’nde Arnavutlara yönelik saldırı ve tehditler  yükselirse, AKSH daima Arnavut toprakları ve halkını savunmak için hazır olacaktır.
  4. AKSH Genelkurmay başkanlığı, güçlerinin uyanıklık ve çevikliğini daima artırır. Ancak bahse konu haberler ve her şey yalandır ve manipülasyondur.
  5. Biz  SHP i AKSH Eski Yugoslavya Makedonya Cumhuriyeti’nde Arnavut nüfus yaşadığı bölgeleri ve orada yaşanan olayları yakından izliyoruz. Buna göre hazırlıklarımız ve gereksinmeler önümüzdeki yıl bir stratejiye dayalı olacaktır.
  6. Bizim adımızı kullanarak internet üstünden pervasız şeyler ve provakasyon yapan herkese gerekli cevap verilecek özür ve uzlaşmaları kabul edilmeyecektir.
  7. Bizim ismimizin kullanılması Arnavut’lar içinde yapılıyorsa bu bize zarar verici eylemdir. AKSH karagahı dışında Arnavutlar’ın lütfen hareket etmesin.
  8. Biz Arnavut hakları ve ulusal hukuk eylemlerinin koruyucusu olacağız. AKSH bunun dışına hiç bir zaman çıkmayacaktır.

Tiranë, Shkup, Prishtinë, Preshevë, Malësi e Madhe, Çamëri

SHP i AKSH-së

 

 

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın