Dindar mı? Kindar mı?

En dindarlar Makedonya’da

Dindar mı? Kindar mı?
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Dindar mı? Kindar mı?

En dindarlar Makedonya’da

Yapılan araştırmalara göre kendini dindar olarak tanımlayanların oranı en yüksek Makedonya’da %88 sonrasında Kosova %83, Türkiye %79 ile üçüncü sırada. Aslında çeşitli kutuplaşma ve farkılıklara düşmanlık yüzünden kendilerini dindar olarak ifade etseler de gerçek acaba öylemi?

Tüm dinler iyiyi, güzeli, barışı, kardeşliği öğütlerken birbirinden dini ve ırki olarak en çok nefret edenlerin yaşadığı coğrafyada bu kitlelerin kendini dindar olarak ifade etmesi mensup oldukları dinlerin öğretileri ile uyuşuyor mu?

Şapkayı önümüzde koyup bizleri düşündürmesi gereken bir sonuç. Dünyada kendini ateist olarak adlandıranların en yüksek oranda yaşadığı ülkelerde toplumsal barış, huzur ve refah varken. Kendini dindar adlandıranların yaşadığı coğrafyalarda nefret, şiddet ve kutuplaşma hakim.

Buda bize çıkar çatışması yüzünden toplumların dini bir araç olarak kullandığını gösteriyor. Toplum olarak çözüm adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi ekseninde yer alıp farklı olana saygıdan geçer. Adı BAL ve KAN’dan oluşan bu coğrafyada asıl ihtiyaç budur.

www.arnavuthaber.com

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın