Bulgaristan Turizmi Yükselişte

Turistleri nasıl ağırlayacaklarını düşünüyorlar.

Bulgaristan Turizmi Yükselişte
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Bulgaristan Turizmi Yükselişte

Yaz sezonunun başlaması ile personel sıkıntısı gibi ciddi bir sorunla karşı karşıya kalan Bulgaristan artan talebi karşılamak için yabancı işçi çalıştırmak istiyor.

Turizm Bakanlığı, önümüzdeki yaz aylarında turist sayısının %10’dan fazla artış bekliyor. Bu artışı karşılamak ve iyi hizmet sunmak için mevcut personel saysının yetersiz olacağı tahmin ediliyor. Daha iyi ücret aldıkları için Bulgaristan vatandaşı kalifiye personel genelde AB ülkelerinde işe girmiş çalışıyor. Geçen sene Türkiye’nin Rusya ve Terör sebebiyle kaçırdığı turistlerin alternatif destinasyon olarak Bulgaristan’ı tercih etmesine neden oldu. Geçen seneki artıştan sonra bu yılki ön rezervasyonlarda Turist sayısının %10’dan çok artacağını gösteriyor. Bulgaristan ucuz konaklama imkanı ile her mevsimde uygun tatil yapma fırsatı sunuyor.

Sunny Beach otelciler birliği başkanı Elena İvanova; “Çok endişeliyim, farklı jeopolitik faktörlerden dolayı daha fazla yabancı turistin bu yıl geleceği net gözüküyor.  Fakat onlara nasıl hizmetler sunacağız? onu bilmiyorum. Kalifiye Bulgar işçiler genelde  yurtdışında çalışıyor, Bulgaristan içinde ise genellikle çalışmak istemeyen ve genç niteliksiz kişiler var. Mevsimlik kalifiye eleman bulmamız ciddi bir sorun. Bu sebeple komşu ülkelerden Eleman çalıştırmanın önünün açılması gerekli.” dedi.

Bulgaristan Turizim işletmecileri; Ukrayna ve Moldova’dan gelenlerin yanı sıra Makedonya ve Beyaz Rusya’dan gelen vatandaşların Bulgaristan’ın sahil beldelerinde yaz işlerinde çalıştırmak için istekli olduklarını belirtti. Bulgaristan’ın turizm sektörü 2016’da yüzde 10’un üzerinde rekor bir artış kaydettikten sonra, bu yaz da başka %10’luk bir artış bekleniyor.

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın