sırbın İŞİ CAMİ YIKMAK

Ramazan arifesi Cami’yı yıktılar.

sırbın İŞİ CAMİ YIKMAK
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Sırplar Cami Yıkmaktan Vaz Geçmiyor

Sırbistan başkenti Belgrad yakınlarındaki Zemun’da Arnavut müslümanların inşaa ettiği camiyi belediye yasal olmadığı gerekçesi ile  25 mayıs günü yıkmaya kalktı. Müftü Srem Zeynullahu halkı barışçıl biçimde camiyi korumak için  gösteri yapmaya çağırmıştı. Jandarma güçleriyle yıkım için camiye gelen sırp belediye yetkililerini halk cami etrafına barikat yaparak durdurmaya çalıştı. Cami çevresini araçları ile korumak için kuşatan halk kadın çoluk çocuk caminin yıkılmaması için siper oldu. Halkın yaptığı barışçıl direniş üzerine yıkım ekipleri olay yerinden uzaklaşmıştı.

Gece hazırlık yapıp sabah gün ağırmadan cami etrafına aniden gelen Sırp belediye ve jandarması Cami’yi yıktı. Ramazanın başlangıcında Sırp faşizmi çirkin yüzünü yine gösterdi. Halkın kendi imkanlarıyla ibadet edebilmek için inşaa ettikleri ibadethaneye tahammülü olmayan sırbistan yetikililerine tepki yağıyor. Balkanlarda devamlı soykırıma maruz kalmış Boşnak ve Arnavut toplumu caminin yıkılmasına oldukça tepkili. Türkiye’ye nin balkanlardaki bakiyesi olan bu toplum konu hakkında Türkiye Cumhuriyeti’nin devreye girmesini bekliyor. Geçmiş dönemde Boşnak ve Arnavutlar’ın yanı sıra pek çok Sırp ve Makedon kesimede hizmet götüren TİKA gibi kurumlar vasıtasıyle bölgeye dengeli yaklaşan Türkiye’nin politikasını balkan uzmanları eleştirmişti. En son Sırpların yaşadığı Bosna Hersek Trebinye şehrinde TİKA’nın yaptığı kültür merkezinin  açılışının yapıldığı gün Sırplar şehirde ezanın yasaklanması için kampanya başlatmış, şehrin duvarlarına burası sırp şehridir yazıları yazmıştı. Bu son olaylardan sonra Türkiye’nin caminin yıkılmasına vereceği tepki ve TİKA’nın bundan sonra sırplara yine destekte bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

Müftü Srem Zeynullahu altaki video mesajı ile 2 gün önce Halkı desteğe çağırmıştı.

 

Apel nga hoxha i Zemunit, Beograd – Kërkon lutje e ndihmë per …

Apel nga hoxha i Zemunit, Beograd – Kërkon lutje e ndihmë per mos rrënimin e xhamisë nga autoritetet.Imam of Zemun, Belgrade asks for dua and help, authorities want to demolish the new mosque.Београдског Имам тражи молитве и помоћ, власти желе да сруше нову џамију#zemun #mosque #dzamija

Mesazhi.com paylaştı: 24 Mayıs 2017 Çarşamba

 

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın