TÜRKİYE VE SIRBİSTAN KİMLİKLE SEYAHAT KONUSUNDA ANLAŞTI

Türk vatandaşları Sırbistan’a kimlikle seyahat edecek.

TÜRKİYE VE SIRBİSTAN KİMLİKLE SEYAHAT KONUSUNDA ANLAŞTI
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

TÜRKİYE VE SIRBİSTAN KİMLİKLE SEYAHAT KONUSUNDA ANLAŞTI

Arnavut Haber’in yıllardır gündeme getirdiği kimlikle seyahat konusu, Arnavutluk, Kosova, Bosna ve Kuzey Makedonya kökenli kişilerin akraba ziyaretini kolaylaştıracaktı. Malesef bu konuda ne dernekler, vakıf ve federasyon nede hükümetler bir adım attı.

Biz Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya’ya kimlikle seyahati yıllardır beklerken, Sırbistan ile kimlikle seyahat hayata geçiyor. Bu konu bize Türkiye’deki 4000 balkan derneğinin hiç bir işe yaramadığını ne gümdem nede kamuoyu oluşturduğunu bir daha gösterdi. Malesef yakında dahada beteri geliyor ata topraklarına 120 euro vize ücreti ödeyerek gitmemiz gerekecek.

Ersoy ve Matic: Türkiye ve Sırbistan, iki ülke vatandaşlarının kimlik kartı ile girişine izin verilmesi için çalışmalara başlıyor

Bir günlük Sırbistan ziyaretinde bulunan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sırbistan Turizim ve Telekomünikasyon bakanı Tatjana Matiç iki ülke arasında kimlikle seyahat edilmesi için anlaştı. Bunun için gerekli çalışmaların başlatılacağı açıklandı.

ARNAVUTHABER #SERBIA #TÜRKİYE

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın