Türkiye Elçisi Makedonya Bakanları ile Görüştü

Elçi, Sağlık bakanı Taravari’yi ziyareti ve Matto toplantısına katıldı.

Türkiye Elçisi Makedonya Bakanları ile Görüştü
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Türkiye Elçisi Makedonya Bakanları ile Görüştü

Sağlık Bakanlığı Ziyareti

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, 17 Ağustos 2017, Perşembe günü Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Arben Taravari’yi makamında ziaret etti. Sayın Taravari’nin Bakanlık görevine başladıktan sonra yapılan ilk ziyarette Sayın Kara hem bakanı tebrik, hemde TİKA’nın organize ettiği Sağlık Eğitimi sertifika törenine davet etti.

Ziyarette Büyükelçi Tülin Erkal Kara, Makedonya Sağlık Bakanı Dr. Arben Taravari’ye Osmanlı dönemi motif işlemeli kahve fincan takımı hediye etti. Sıcak bir atmosferde geçen ziyaret Türkiye ve Makedonya arasında ki dostluk ve iyi ilişkilerin önemi vurgulandı.

Matto Toplantısı

Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Sayın Devlet Bakanı Prof. D-r Adnan Kahil, MATTO tarafından düzenlenen Makedonya – Türkiye Ticaret Odası oturumuna katıldı. Toplantının amacı hükümet tarafından açıklanan yatırım politikasının stratejisini ve yönetim kurulu üyelerini tanımaktı. Toplantıda Sayın Bakanımızın yanı sıra Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi aynı zamanda MATTO Fahri Başkan Yardımsıcı Sayın Tülin Erkal Kara ve Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Sayın Bünyamin Kutlu yer aldı. Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Sayın Devlet Bakanı Prof. D-r Adnan Kahil Türkiye Cumhuriyeti ve Doğu ülkelerinin yatırım potansyeline sahip olduğunu belirtti ve iş dünyasının sadece sürekli diyalog yoluyla geliştirilebileceğini ilave etti.

Sayın Bakanımız toplantıda küçük bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda yatırım politikası ile ilgili değişiklerin hazırlandığından fakat bu değişikliklerin (işlem süreci yasal olduğu sürece) şimdiye kadarki yatırımcıların endişelendirmemesi gerektiğinden söz etti.

www.arnavuthaber.com / Makedonya Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın