Makedonya Hükümeti görev dağılımı yaptı

Devlet bakanlarının görevleri ve hükümet sözcüsü belli oldu.

Makedonya Hükümeti görev dağılımı yaptı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Makedonya Hükümeti görev dağılımı yaptı.

 

Hükümet, iyi bir işbirliği ve karşılıklı saygıyı teşvik ederek, vatandaşların ve devletin çıkarları doğrultusunda üyelerinin faaliyetlerinde etkinliğe olan bağlılığını ifade eden ilk oturumunu Pazartesi günü gerçekleştirdi.

Başbakan Zoran Zaev beş milletvekili belirledi: Radmila Sekerinska-Jankovska – Milletvekili ve Savunma Bakanı Vekili; Oliver Spasovski – Başbakan Vekili ve İçişleri Bakanı; Bujar Osmani – Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Vekili; Koco Angjusev – Ekonomik İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı; Ve Hazbi Lika – Ohri Çerçeve Anlaşması ve Siyasi Sistemin Uygulanmasına İlişkin Başbakan Yardımcısı.

Başbakan,  devlet bakanlarına ilişkin olarak, Robert Popovski’yi iletişim, hesap verebilirlik ve şeffaflıkla ilgili görevlendirdi; Edmond Ademi – diasporadan sorumlu devlet bakanı. Adnan Kjahil – yabancı yatırımlar ve Türk dünyasından sorumlu devlet bakanı. Samka Ibraimovski – Makedonya’daki Roman kesimin iyileştirilmesi için Strateji’nin uygulanmasından sorumlu devlet bakanı. Zoran Sapuric – yerli şirketler için yatırım ortamının iyileştirilmesi için düzenlemeler yapmakla sorumlu devlet bakanı. Zorica Apostolovska ve Ramiz Merko –  yabancı yatırımlarla sorumlu devlet bakanı olarak görevlendirildi.

Dragi Raskovski Hükümet Genel Sekreter ve hükümet sözcüsü olarak atandı.

Buna ek olarak, Hükümet, Ekonomik Sistem ve Güncel Ekonomik Politika Komitesi, Siyasi Sistem Komitesi ve İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi’ni oluşturdu.

Ayrıca özel komiteler kuruldu: Atama Komitesi, Konut İşleri Komitesi ve Özelleştirme Kurulu.

Hükümet ayrıca, Başbakan Vekili ve İçişleri Bakanı Oliver Spasovski’nin başkanlık ettiği Kriz Yönetim Sisteminin Koordinasyonu ve Yönetimi Yönlendirme Komitesi’ni kurdu.

www.arnavuthaber.com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın