Karadağ Eski Başkanın Mal Varlığına El Koydu

Servetin birkaç milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

Karadağ Eski Başkanın Mal Varlığına El Koydu
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Karadağ Eski Başkanın Mal Varlığına El Koydu

Karadağ’ın başkenti Podgorica’daki yüksek mahkeme, Sırbistan – Karadağ’ın eski başkanının ve ailesinin mal varlıklarına el koydu. Mal varlığının nasıl elde edildiğine ilişkin soruşturma sona erene kadar tüm servetine tebir koydu.

Karadağ’ın başkenti Podgorica’da ki yüksek mahkeme, özel savcının talebini kabul etti ve hüküm giymiş eski  siyasetçinin mülkünü nasıl edindiği hakkında soruşturma bitinceye kadar eski Yugoslav Devlet Başkanı Svetozar Maroviç’in ve ailesinin mal varlığına el koydu.

Karadağ gazetesi Vijesti Cuma günkü duruşmada, mahkemenin Maroviç’in eşi Celijina’nın, oğlu Milos’un yanı sıra diğer aile üyelerininde mülklerinine tedbir koydu.

Maroviç’in Temmuz ortasında 180.000 avro karşılığında sattığı Budva beldesindeki 90 metrekarelik daireyede tedbir kondu. Maroviç mülkünün toplam değeri, Geçtiğimiz yıllarda devlet görevi sırasında edinilip satın alınan servetin birkaç milyon avro olduğu tahmin ediliyor. Budva ve Boka Körfezi’ndeki lüks mülklerin yanı sıra şirketler ve bir yatta sahip olduğu belirtildi.

Karadağ parlamentosunun eski meclis başkanı ve  Yugoslavya devletinin son başkanı olan Maroviç, Ağustos 2016’da yolsuzluk suçlamalarından dolayı yargılandı ve yaklaşık dört yıl hapis ceası aldı.

Ülkenin eski emektar başbakanı Milo Cukanoviç’in ardında yıllarca Karadağ siyasetinde ikinci figür olan Maroviç, ülkedeki siyasi elitin yolsuzluk nedeniyle hapis cezasına çarptırılan ilk üyesi.  Karadağlı yetkililer tarafından yayınlanan kırmızı Interpol tutuklama emri bulunuyor. Maroviç, Mayıs ayında Karadağ’da hapis cezası çekmeye başlaması gerekiyordu. Avukatlarına göre,  7 Nisan’dan bu yana sağlık sorunlarından dolayı Sırbistan Belgrad’da tedavi ediliyor.

Karadağ Adalet Bakanı Zoran Pazin,   Sırp polisine tutuklaması ve Podgorica’ya iade edilmesine ilişkin bir talep yazacağını söyledi.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın