Bulgaristan Hükümet Proğramında 902 Önlem

Yeni hükümet çalışma proğramını açıkladı.

Bulgaristan Hükümet Proğramında 902 Önlem
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Bulgaristan Hükümet Proğramında 902 Önlem

Hükümet Yönetim Programı’nda 902 tedbir öngörülüyor. Onların arasında eğitimsiz kişilere yönelik okuma yazma mücadelesi, terörizmle mücadele edilmesi ve otoban inşaatına devam edilmesi yer alıyor.

Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov, “Hükümetin hedefleri arasında tekel kontrolü ve mülteci sorununun çözümü de bulunuyor. Bundan sonra ancak çocukları okula giden ailelere sosyal yardımlar verilecek” diye kaydetti.

Adalet Bakan Yardımcısı Desislava Ahladova, “Adalet alanında-30 Eylül itibariyle vatandaşlardan sabıka kaydı belgesi istenilmeyecek. Çocuklara yönelik adalet sisteminde de reform yapılacak-çocuklar, cezalandırılmayıp yeniden eğitilecekler. Bulgaristan vatandaşlığı alınan süre bir buçuk-iki yıla kadar kısaltılacak” diye belirtti. Ahladova, bunun ancak Bulgar kökenli vatandaş adayları için uygulanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Politika Bakan Yardımcısı Zornitsa Rusinova, “Sosyal alanda asgari emekli ücretin Ekim ayında 200 levaya yükseltilmesi öngörülüyor. İşsizlik oranı yüzde 6’ya kadar kalıcı düşüş kaydetti. Bu yüzden iş dünyasının rekabet edebilirliğini geliştirmek için üçüncü ülkelerle işgücü getirilmesine ilişkin sözleşmeler imzalayabiliriz” diye ifade etti.

Hükümetin öncelikleri arasında eğitim de bulunuyor. Hükümetin yönetim programında vurgu yapılan hedeflerden biri eğitimsiz kişilere yönelik okuma yazma mücadelesidir.

Kırcalihaber.Com

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın