Tika Karadağ balıkçılık sektörüne destek sağlayacak

Uzman heyet inceleme ziyaretinde bulundu.

Tika Karadağ balıkçılık sektörüne destek sağlayacak
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Tika Karadağ balıkçılık sektörüne destek sağlayacak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başlatılan “Karadağ’da Balıkçılık Sektörünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden uzman heyet Karadağ’a inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Akdeniz ülkesi olan, Adriyatik denizine 294 km kıyısı bulunan ayrıca birçok göl ve nehre sahip olan Karadağ’da balıkçılık yeterli seviyede yapılamıyor. Milli gelirinin büyük bir bölümünü turizm sektörünün oluşturduğu Karadağ açısından, balıkçılık sektörünün geliştirilmesi ekonomik olarak büyük önem taşıyor.

TİKA’nın Karadağ genelinde sürdürdüğü gelir getirici ve istihdamı artırıcı projeler kapsamında Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden balıkçılık alanında uzman heyet ülkedeki balıkçılık potansiyellerini araştırmak ve fizibilite çalışması yapmak için Karadağ’a bir çalışma ziyareti düzenledi.

Ziyaret kapsamında uzman heyet Karadağ’da Kotor, Bar, Hersek Novi, Nikşiç ve başkent Podgoritsa şehirlerindeki balık yetiştirme çiftlikleri, balık halleri ve soğuk hava depolarını ziyaret etti.

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın