Sırp tehtidine ABD’den önlem

ABD Kosova’ya asker ve silah sevkediyor.

Sırp tehtidine ABD’den önlem
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Sırp tehtidine ABD’den önlem

Son dönemde artan Sırp provakasyonu ve tehditlerine önlem olmak üzere ABD Kosova’ya ek güçler gönderme kararı aldı. ABD, Teksas, Fort Hood’da bulunan 185. Hava Alayı’nın, 1. Taburu görev kapsamında Kosova’ya gidiyor.

ABD bir ay içerisine KFOR ve NATO görev gücü kapsamında ek güçleri Kosova’ya ulaştırması bekleniyor.

 

 

Analisteler ABD’nin bu kararının bölgede savaşı körükleyen siyasiler ve terör gruplarına güçlü bir mesaj olduğunu belirtiyor. Rusya’nın son dönemlerde Sırbistan’a verdiği hibe silahlar ve destek ile Balkanları istikrarsızlaştırmak için çeşitli arayışlar içerisinde olduğu gözlemleniyor. Balkanlarda meydana gelecek istikrarsızlık ile Kırım ve Ukrayna’da elinin rahatlamasını amaçlayan Ruslar Karadağ ve Makedonya üstünden de çeşitli girişimlerde bulunuyor. Karadağ’da yapılmak istenen darbe girişimindeki Rusya bağlantısıın ortaya çıkması ve Makedonya’yı siyasi istikrarsızlığa götüren Cbşk İvanov’un hükümeti kurma görevini Meclis çoğunluğuna vermemesinin arkasında Rusya’nın olduğunun söylenmesi, bölge için önlemler almanın haklılığını gösteriyor.

Arnavutluk ve Kosova’ya daimi destek sunan ABD’ye halk arasında büyük sempati var. Özellikle Kosova savaşı sırasında ABD ve NATO’nun hızlı devreye girmesi Kosova’da Bosna Hersek’teki gibi bir soykırımın Sırplar tarafından  yapılmasını önledi.

Arnavut Haber Servisi

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın