Vlora Çitaku; Sırbistan Kosova’yı Devlet Olarak Kabul Etmelidir

Kosova dünyaca tanınmış bağımsız bir ülkedir.

Vlora Çitaku; Sırbistan Kosova’yı Devlet Olarak Kabul Etmelidir
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Vlora Çitaku; Sırbistan Kosova’yı Devlet Olarak Kabul Etmelidir.

Kosova Cumhuriyeti Amerika Büyükelçisi Vlora Çitaku Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin karar süresinin uzun süredir geçtiğini belirtti.

Herkesten Kosova’ya gelip gerçeği görmesini talep etti. Yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:  “Önümüzde birçok sıkıntılar var  ve yapmamız gereken çok iş var.  Sırplar Avrupa’da en fazla ayrıcalığa sahip topluluğu teşkil ederken Arnavutlar Sırbistan’da birçok sorunlarla karşılaşmaktadırlar.” dedi.

Kosova’nın bağımsız ülke olduğunu hatırlatan Çitaku, Sırbistan’ın Kosova’ya yönelik tutumlarının tamamen ırkçı politikalar olduğunun altını çizdi.

UNMIK hakkında da açıklamada bulunan  Çitaku, “UNMIK’in Kosova’da rolü artık yok ve UNMIK’ın gelecek yıla ait bütçesinin artırılmasını şaşkınlıkla karşıladık.” dedi.

Sırbistan ile yaptıkları diyaloğun Ramush Haradinaj olayını hatırlatarak Sırbistan’ın diyalog e INTERPOL’ü ve diyalog sürecini kötüye kullandığını belirtti.

Çitaku, “Sırbistan Kosova’yı eşit ve devlet olarak kabul etmelidir.” dedi.

Kosova’da Sırplar tarafından işlenen savaş suçları nedeniyle cezalandırılan Sırb’ın olmadığını söyleyen Çitaku,  Etnik  Arnavutluk ve Büyük Sırbistan söylentilerine de değinirken “Ne Etnik Arnavutluk ne de Büyük Kosova yok.” dedi.

Mustafa Uğur Gönülal

16 / 05 / 2017

 www.arnavuthaber.com

Mustafa Uğur Gönülal (ugurgonulal44@gmail.com)

İlk yorumu siz yazın