Sırp Patriğinin Açıklaması Güldürdü

Sırp patriği barış ve huzura izin vermiyor

Sırp Patriğinin Açıklaması Güldürdü
Yazar : Tarih : Okunma : 1 Yorum

Sırp Patriğinin Açıklaması Güldürdü

Sırp Ortodoks Kilisesi patriği İrinej; “Kosova hediye edilmemeli ve yabancılaştırılmamalı.” diye konuştu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç’in geçen gün Kosova ile Sırbistan arasında çözüm, diyalog ve uzlaşı için yaptığı çağrıya patrik bu şekilde cevap verdi.

Sırp televizyonuna konuşan patrik devamında; “Devlet yöneticilerimizi uyarıyorum hiç bir zaman bizden zorla alınan Kosova’nın resmen hediye edilmesi ve bize yabancılaştırılmasına izin vermesinler.” diye belirtti. Daha öncede kilise ve devlet yönetimi Sırbistan’da birbirine ters düşmüştü.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç geçtiğimiz günlerde; “Bu dondurulmuş sorunu çözmemiz lazım yoksa hep bunun yaratacağı engeller ile uğraşacağız.” diye açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama Kosova yönetimince olumlu karşılanmış ve Sırbistan tarafından Kosova Cumhuriyetinin tanınacağı bir uzlaşmanın sinyali olarak yorumlanmıştı.

Partik İrinej ve radikal Sırp kesimlerde bundan rahatsız olmuş durumdalar. Tarih boyunca coğunluk olmadıkları ve kendilerine ait olmayan toprakların hayalini kuran Sırplar ve bunları teşvik eden Sırp Patrikhanesi Balkanlarda barış ve toplumlar arası diyaloğun sağlanmasında önemli bir engel teşkil ediyor. %95 arnavutların yaşadığı bir ülkenin zorla kendilerine bağlı olmasını istemeleri ruh hallerinin vaziyetini ortaya koyuyor.

www.arnavuthaber.com / Balkanlar Servisi

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

Yorumlar 1

  1. Bayram Şeker diyorki:

    Bize ait topraklarda yaşıyorsunuz hala biri bu bunak papaza anlatsın benim sırpçam yok