Muğla’da Türkiye’yi Yasa Boğan Feci Trafik Kazası

Muğla – Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkinde virajlı rampada tur otobüsü devrildi. Feci kazada 24 kişi hayatını kaybederken 10 kişi ağır yaralandı. Ölenlerin çoğu kadın.   Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıktıkları öğrenildi. Kazada minibüs şoförü de hayatını kaybederken midibüste 3’ü erkek 30 yetişkin ve 1 çocuk yolcu olduğu öğrenildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada yaralananların..

Muğla’da Türkiye’yi Yasa Boğan Feci Trafik Kazası
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Muğla – Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkinde virajlı rampada tur otobüsü devrildi. Feci kazada 24 kişi hayatını kaybederken 10 kişi ağır yaralandı. Ölenlerin çoğu kadın.   Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıktıkları öğrenildi.

Kazada minibüs şoförü de hayatını kaybederken midibüste 3’ü erkek 30 yetişkin ve 1 çocuk yolcu olduğu öğrenildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada yaralananların isimlerini açıkladı. Öte yandan, kazada yaşamını yitiren 24 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından  yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

 

İzmir Buca’dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan, şoför Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı. Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği midibüs hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35  AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Midibüsten fırlayıp etrafa saçılan ve araç içinde sıkışan 24 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı. Kaza sonrası bölgeye giden Aile ve Sosyal işler bakanı Fatma Betül Kaya ve 24. Dönem İzmir milletvekili Rıfat Sait yetkililerden bilgi aldı. Cenaze kimlik tespit çalışmaları sürerken, kimliği belli cenazeler yakınlarına teslim ediliyor.

İzmir Buca ilçesindeki Yakacıklı Selanikliler Derneği üyesi kadınların anneler günü gezisi için Muğla’ya tur ile gittikleri öğrenildi. Buca ve İzmir’i yasa boğan facia gibi kaza büyük acılara sebep oldu. Acı kazada tek buruk teselli 10 aylık bebeğin yara almadan kurtulması oldu. Faciada hayatını kaybeden Selanikli hemşerilerimize Allah’tan rahmet. Yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

Haber Kaynak; Milliyet.com.tr / Arnavut Haber.com

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın