Bosna’da Bir Toplu Mezar Daha Bulundu

Bosna’da Bir Toplu Mezar Daha Bulundu Toplu Mezar, Koricanske Stijene yakınlarında bulundu 1992 yılında 200 Boşnak ve Hırvat sivili kitlesel korkunç  bir şekilde öldürüldüğü yer olan Koricanske Stijene’de yeni bir toplu mezar keşfedildi. Bosna’nın Bihac kentinde BH Kayıp Kişiler Enstitüsü Bölge Dairesi genel başkanı Mujo Begic, Çarşamba günü içinde bilinmeyen sayıda ceset bulunan bir toplu..

Bosna’da Bir Toplu Mezar Daha Bulundu
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Bosna’da Bir Toplu Mezar Daha Bulundu

Toplu Mezar, Koricanske Stijene yakınlarında bulundu

1992 yılında 200 Boşnak ve Hırvat sivili kitlesel korkunç  bir şekilde öldürüldüğü yer olan Koricanske Stijene’de yeni bir toplu mezar keşfedildi.

Bosna’nın Bihac kentinde BH Kayıp Kişiler Enstitüsü Bölge Dairesi genel başkanı Mujo Begic, Çarşamba günü içinde bilinmeyen sayıda ceset bulunan bir toplu mezarın keşfedildiğini, Toplu mezarın bölgede 1992 yılında işlenen cinayetler ile bağlantılı olabileceğini söyledi.

Begiç yaptığı açıklamada; “Ölüm kalıntılarının, Ağustos 1992’de Koricanske Stijene’de vurulan kişilerle ilişkili olduğuna inanıyoruz. Bosna Hersek Mahkemesinin ve Savcılığın bir karar vermesini bekledik. Ardından, sahaya gideceğiz ve bir kazı yapacağız.” dedi.

Bosna devletinin kovuşturma şartları yerine getirdiğinde emir yayınlayacaklarını ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğini belirtmedi.

Ağustos 1992’de, Korianske Stijene’de Prijedor Sırp polis  ekibi üyeleri yaklaşık 200 kişiyi katletti.

Önce yolun kenarında durmalarını ve bir uçuruma doğru dönmelerini emrettiler. Bundan sonra onları otomatik silahlarla taradılar. Öldürülen kişiler, Boşnak ve Hırvatlardan oluşuyor. Bosnalı Sırpların kontrolü altındaki Prijedor bölgesinden sınır dışı eden bir konvoyda idiler. Yolda durdurulup katledildiler. Sırpların savaş boyunca uyguladığı katliam taktiğinde, sizi hırvat ve boşnak bölgesine tahliye ediyoruz diye otobüslere bindirilen kurbanlar şehir dışına çıkartılıyordu. Burada araçlardan çıkarıp öldürüyorlardı.

Şu ana kadar Koricanske Stijene’deki cinayetlerden Prijedor’lu 11 eski polise ceza verildi. Bunlardan biri olan Darko Mrdja, Lahey’deki BM mahkemesi tarafından cezalandırılırken, diğerleri Bosna-Hersek’in mahkemesince cezaya mahkum edildi.

Batı Balkanlar’da yaklaşık hala 12.000 kişi kayıp olarak aranıyor, bunların çoğu Bosna-Hersek’ten.

www.arnavuthaber.com / Balkanlar servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın