ABD Başkan Yrd. Mike Pence Karadağ’da Rusya’yı Suçladı

Pence, Rusya’yı Batı Balkanlar’da uluslararası sınırları güçle yeniden çizmeye çalışmakla suçladı. 

ABD Başkan Yrd. Mike Pence Karadağ’da Rusya’yı Suçladı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

ABD Başkan Yrd. Mike Pence Karadağ’da Rusya’yı Suçladı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Rusya’nın Balkan bölgesini istikrarı bozmak istediğini ve geçen yıl Karadağ hükümetini devirme amaçlı bir darbe girişimden sorumlu olduğunu iddia etti.

Çarşamba günü Podgorica’da düzenlenen Adriyatik zirvesinde Balkan liderlerine seslenen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, geçen ekim ayında, NATO’ya katılmasını önlemek amacıyla Karadağ’da darbe girişiminde bulunmaktan Rusya’yı suçladı.

Pence ayrıca Rusya’yı Batı Balkanlar’da “uluslararası sınırları güçle yeniden çizmeye” çalışmakla suçladı. “Rusya bölgedeki istikrarı bozmak, demokrasilerini zayıflatmak ve sizi birbirinizden ve Avrupa’nın geri kalanından ayırmak için çalıştı.” dedi.

Rusya ise, geçtiğimiz Ekim ayında yapılan Karadağ genel seçimleri sırasında hükümeti devirme girişimde yakalanan kişilerle ilgisinin olmadığını, yapılan iddaları redettiğini bildirmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Podgorica’yı ziyaret ederek Salı ve Çarşamba günü Balkan liderleriyle bir araya geldi. Rusya’yı “uluslararası sınırları yeniden çizmek” ve “demokrasileri zayıflatmak” istemekle suçladıktan sonra ABD’nin bölgeye verdiği desteği tekrar teyit etti.  Pdgorica’da Pence Balkan ülkelerine yardım etmek için kurulan bölgesel bir girişim olan ABD Adriyatik Tüzüğü toplantısına katıldı. Batı balkan ülkesi liderleriyle’de ayrı ayrı görüştü.

Amerikan Başkan Yardımcısı Mike Pence, Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç ile Çarşamba günü Podgorica’da gerçekleşen görüşmede, “tarihi bir başarı” olarak Karadağ’ın NATO üyeliğinden ötürü övgüde bulundu.

Karadağ başbakanı Markoviç, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın NATO üyeliği ile pekiştirildiğini ve Karadağ’ın kaderinin askeri ittifak değerleriyle kopmaz bir şekilde bağlantılı olduğunu söyledi.

www.arnavuthaber.com / Balkanlar Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın