9 Temmuz Gostivar Şehitleri

Makedon rejim güçleri acımasızca halka saldırmıştı.

9 Temmuz Gostivar Şehitleri
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Gostivar Şehitlerini Unutmadık 🇦🇱

9 Temmuz 1997, Gostivar!
Gostivar halkı, İlirida Arnavutları ve tüm Arnavutlar için bir tarih, gurur ve yas günüdür.

Türkiye kamuoyunda pek bilinmeyen 9 Temmuz 1997’de Gostivar’da şunlar yaşandı.

1997 yılının başlarında Gostivar ve Tetova Belediye Başkanları Belediye meclis üyeleri ile birlikte Gostivar ve Tetova Belediye binası önüne diktikleri Arnavut Ulusal Bayrağını, Makedon rejim Mahkemesi kaldırılma kararı verdi.

Karar sonrası Gostivar’da halk Arnavut ve Türk bayrakları açıp barışçıl protestolar düzenlendi. Protestolar 9 Temmuz 1997’ye kadar sürdü.

Bu karara Mayıs 1997 tarihinden itibaren barışçıl protestolar ile direnen Arnavutlara ve Türklere Makedon Rejimi 9 Temmuz tarihinde silahlı asker ve polis ile saldırdı.

Dr. Shpend Iseini, Nazmi Saliu, Milaim Saliu, Gostivar’da Arnavut Bayrağı uğruna Makedon rejim güçlerince şehit edildi.

Makedon rejim saldırısında yüzlerce kişi yaralandı. Acımasızca cezaevlerinde işkence ve kötü muamele gördüler ve birçoğu vucutlarında kalıcı yaralar aldı.

Rejimim Anayasa Mahkemesi’nin Arnavut bayrağı kararına uymayan Gostivar Belediye Başkanı Rufi Osmani, Meclis Başkanı Refik Dauti, Kalkandelen Belediye Başkanı Alajdin Demiri ve Kalkandelen Belediye Meclis Başkanı Vebi Bexheti tutuklandı.

Bayrağın ve Ulusun şehitlerini ve bu dönemde Arnavut Bayrağı uğrunda işkence gören, bedeli ödeyen ve Makedon rejim cezaevlerinde esaret altında kalan herkesi saygıyla anıyoruz.

ARNAVUTHABER #MaqedoniaEVeriut

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın