Vetevendosje’den Barzani’nin Referandumuna Destek

Resmi olarak Kosova meclis üyelerinden ilk defa böyle bir açıklama geliyor.

Vetevendosje’den Barzani’nin Referandumuna Destek
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Vetevendosje’den Barzani’nin Referandumuna Destek

Kosova’nın Büyük Arnavutluk’u fikrini destekleyen en büyük partisi Vetevendosja’nın başkanı Visar Ymeri, Kuzey Irak’taki Kürdistan bağımsızlık referandumunu desteklediklerini açıkladı. Resmi olarak Kosova meclis üyelerinden ilk defa böyle bir açıklama geliyor.

Visar Ymeri Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin televiyonu K24’e yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Ben Kosova Cumhuriyetinden, Vetvendosja hareketinin başkanıyım. Kürt halkının uzun zamandır acı çektiğini düşünüyorum ve Kürt milleti henüz bir devlete sahip olmayan en büyük halktır. Hiç kimsenin Kürt halkını inkar etmeye hakkı yoktur. Kendilerinin özgür, bağımsız ve dünyadaki diğer halklarla dayanışma halinde yaşama arzuları vardır. Uluslararası camianın sürdürülebilir barışı sağlamak adına bazı prensipleri uygulaması gerekir. Bu prensiplerde; barış, adalet, özgürlük ve halkların kendi kaderini tayin hakkıdır.”

www.arnavutharber.com / Haberi Hazırlayan; Eni Balkan

 

Visar Ymeri says nobody has right to deny Kurds independence

Visar Ymeri, President of the Self-Determination movement in Kosovo, argues no one has the right to deny Kurds their independence.

Kurdistan24 English paylaştı: 13 Ağustos 2017 Pazar

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın