Fushë Arr’z – Rreps yolu inşaa ediliyor.

Rrugë të standardeve europiane

Fushë Arr’z – Rreps yolu inşaa ediliyor.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Fushë Arr’z – Rreps yolu inşaa ediliyor.

Avrupa standartların da yapılacak olan yeni yol, bu yıl içinde Fushë Arrëz, Puka ve Mirdita’nın kuzeydeki üç belediyesini birbirine bağlayacak. 37 kilometrelik Fushë Arr’z – Rreps yolu afet ve yıpranma dolayısıyla tamamen harabeye döndü. Toz ve çukurlar nedeniyle bu yol üzerinde seyahat eden bu bölgenin 50.000 sakini için bir çile haline dönüşmüştü. Yeni yapılacak yolun inşaat maliyeti 924 milyon lek tutacağı belirtiliyor.

Yetkililerden yapılan açıklamada, bu yolun uzun ömürlü olmasını sağlamak için yüksek standartlara göre inşa edildiği belirtildi. “Yol, Fushe-Arrez, Puke ve Mirdite’in üç belediyesini birbirine bağlayacak. Bu üç belediyede 50 bin kişi yaşıyor. Vatandaşa söz verdiğimiz hizmeti yapıyoruz. Bu yolun ömrünün en az 30 yıl olması bekleniyor.” denildi.

İnşaatı yapacak firma yetkilileri, Rreps’e giden yolun bu yıl içerisinde tamamlanıp trafiğe açılacağını kayetti.

Rrugë të standardeve europiane

Tre bashkitë veriore ajo e Fushë-Arrëzit, Pukës dhe Mirditës brenda vitit lidhen me një rrugë të standardeve europiane. Rruga Fushë Arrëz – Rreps ishte totalisht e rrënuar në të 37 kilometrat e saj dhe gropat e pluhuri e kishin kthyer lëvizjen në një kalvar për 50 mijë banorët e kësaj zone. Rindërtimi kap vlerën e 924 milionë lekë.

Rruga, tha Kryetari i Bashkisë, po ndërtohet me standarde të larta që siguron jetëgjatësinë e saj. “Rruga lidh tre bashki, Furrë-Arrëzin, Pukën dhe Mirditën për një popullsi 50 mijë vetë. Ato që ke premtuar i ke bërë dhe ka një jetëgjatësi jo më pak se 30 vjet.”

www.arnavuthaber.com / Arnavutluk Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın