28 Kasım Ankara’da Kutlandı

Arnavutluk’un bağımsızlığı ve bayrak günü Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

28 Kasım Ankara’da Kutlandı
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Arnavutluk’un atanan Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej’in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları, diplomatlar, misyon şefleri ve davetliler katıldı. Program iki ülkenin milli marşları ile başladı. 

Arnavutluk Büyükelçisi Blerta Kadzadej resepsiyonda yaptığı konuşmada “Küçük ve güzel Arnavutluk’umuz fırsatlar ülkesidir. Ülkelerimiz çok iyi ve dostane ilişkileri, derin tarihi bağları, NATO’daki yakın ortaklık ve ittifakı ve iki ülkenin barış ve istikrar faktörü olarak konumunu ve sürekli verimli siyasi diyaloğu ve iş birliğini paylaşmaktadır. Türkiye gibi dost bir ülkede görev yapmaktan onur duymaktayım. Sizin sayenizde Türkiye benim ikinci evim oldu, kalbimden teşekkürlerimi sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Arnavutluk’un Türkiye’nin Balkanlar coğrafyasındaki stratejik ortağı olduğunu vurgulayarak, “Arnavutluk Başbakanının 6-7 Ocak 2021 tarihlerinde ülkemizi ziyareti sırasında Sayın Cumhurbaşkanımızla imzaladıkları Ortak Siyasi Bildiri, ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkarmıştır. Böylece ülkelerimiz arasındaki ilişkiler ve iş birliği tüm veçheleriyle daha sağlam bir zemine oturmuştur. 2023 yılı, yani bu yıl, Arnavutluk ile ilişkilerimizin yüzüncü yıl dönümüdür. Bizim de şanlı tarihimizde eşine rastlanmamış feraset ve fedakarlık örneğiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıdır” dedi.

Kutlama resepsiyonunda ünlü Arnavut sanatçı Kastriot Tusha sahne aldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Arnavut kökenli vatandaşlar, stk temsilcileri ve Türkiye’de okuyan Arnavut öğrenciler resepsiyona katılım gösterdi.

#ARNAVUTHABER

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın