Meclis Başkanı Caferi Türkiye Büyükelçisini kabul etti.

Caferi; Türkiye ile ilişkileri daha yüksek seviyeye çıkaracağız.

Meclis Başkanı Caferi Türkiye Büyükelçisini kabul etti.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Meclis Başkanı Caferi Türkiye Büyükelçisini kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, yeni seçilen Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Talat Caferi’ye bugün nezaket ve tebrik ziyaretinde bulundu. Büyükelçi görüşme sırasında Sayın Meclis Başkanı Ceferi’ye 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin kitap ve sermik tabak  takdim ettiler. Yapılan ikili görüşmede güncel konuların ele alındığı belirtildi.

Büyükelçi görüşmede Meclis Başkanı Caferi’yi tebrik etti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkenin içişlerine karışmadan Makedonya’da yaşanan olayları ve krizin çözüm sürecini dikkatle takip ettiğini bildirdi. Meclis Başkanı Caferi daha önceki bakanlık görevinde Türkiye ile yakın ilişkiler içinde bulunduğunu Meclis Başkanlığı görevi süresince Türkiye ile dostluk ve işbirliğinin artırılması için çalışacağını, her iki tarafından bu ilişkileri daha yükseğe çıkaracağına inandığını kaydetti. Ayrıca 27 Nisan’da meydana gelen parlamento darbesi hakkında bilgi veren Caferi bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Meclis Başkanı ve Büyükelçi karşılıklı olarak iki ülke arasındaki dostluk, ilişki, hoşgörü ve işbirliğinin ilerletilmesi için mutabık olduklarını kaydetti.

www.arnavuthaber.com

 

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın