Thaçi: Hiç kimse Kosova’da Ordu kurulmasını veto edemeyecek.

Silahlı kuvvetler herkese ait olacaktır

Thaçi: Hiç kimse Kosova’da Ordu kurulmasını veto edemeyecek.
Yazar : Tarih : Okunma : Yorum Yap

Thaçi: Hiç kimse Kosova’da Ordu kurulmasını veto edemeyecek.

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaci Kosova Silahlı Kuvvetleri NATO ve diğer ilgili uluslararası faktörlerle koordine içinde oluşacağını belirtti.

“Bu süreç, durdurulamaz günlük gündemin parçasıdır ve hiç kimsenin bunu veto etmesine izin verilmeyecek” diye belirtti.

Thaçi devamında; “Ayrıca Kosova’da ordu oluşturma sürecine önyargı ile bakılmamamalı. Silahlı kuvvetler her etnik gruptan, Avrupa-Atlantik yapıları ile bütünleşme hedefi ile kurulacak ve NATO standartlarına göre oluşacağı görülmelidir. Silahlı kuvvetlerin oluşumu bizim anayasal ve yasal hakkımızdır ve askerin %102dan  fazlası Sırp ve diğer topluluklardan olacaktır.” dedi.

Thaçi  Kosova ordusunun kurulması sırp topluluğun yönelik tehdit oluşturmayacağını belirtiyor. Belgrad yönetimi ise bunu tehdit olarak görüyor. NATO ise ordu kurulmadan önce anayasa değişikliği yapılması gerektiğini belirtiyor.

Silahlı kuvvetler herkese ait olacaktır

Thaçi; “Kosova Silahlı Kuvvetler Arnavutlar, Sırplar, Karadağlılar, Türkler ve Boşnaklar ile Kosova’daki bütün toplumlara ait olacaktır. Biz bunun teminatını her gün veriyoruz ve tüm uluslararası görüşmelerimizde belirtiyoruz. Bir kaç gün önce Kosovalı 61 Sırp askeri öğrenci güvenlik güçlerinin saflarına katılımındaki yemin törenine katıldım.  Aileleri ile bir araya geldim. Bu onların ordusu, duygusu, güveni ve geleceği.” dedi.

 

www.arnavuthaber.com / Kosova Servisi

Admin (info@arnavuthaber.com)

www.arnavuthaber.com Türkiye Arnavutlarına Yönelik Bağımsız İmece İnternet Yayınıdır

İlk yorumu siz yazın